Deriner Barajı Su Ürünleri Yatırımına Hazır

ARTVİN - Enerji üretimi amacıyla yapılan Deriner Barajı'nın, minimum kotta bin 713 hektar alanla su ürünleri yetiştiriciliği açısından büyük bir potansiyel barındırdığı bildirildi.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, baraj vadisindeki su derinliğinin 80-100 metre arasında değiştiği ve barındırdığı büyük su kütlesi sebebiyle maksimum 17-18 derece su sıcaklığıyla su ürünleri için gerekli kriterleri taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince Deriner Barajında yapılan incelemelerde ilk etapta su ürünleri yetiştiriciliğine uygun 4 adet üretim sahası tespit edildiği ve bu alanlar için yatırımcı beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Artvin ilinde halen 3 adet ağ kafes tesisi bulunan Borçka Baraj gölünde karşılaşılan problemlerin Deriner Barajı'nda beklenilmemesi, mevcut su kaynaklarına karşılık yıllık toplam su ürünleri üretiminin bin tonun altında olması, yetiştirilen balıkların organik vasıfta oluşu, tarım alanlarının kısıtlı oluşu sebebiyle alternatif arayışı, Deriner Baraj gölünde su ürünleri üretimini ön plana çıkarıyor" görüşüne yer verildi.

Kaynak: AA