Artvin'de, Milli Parklar ve Tabiatı Koruma Alanlarının Çehresi Değişiyor

ARTVİN - Artvin'de yapılan çalışmalarla, milli parklar ve tabiatı koruma alanlarının çehresinin değiştiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hatila Vadisi Milli Parkı, Şavşat Karagöl-Sahara Milli Parkı ve Borçka Karagöl Tabiat Parkı yollarına standardı yüksek doğal ortama uygun doğal parke taşı döşemesi yapılarak, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ulaşım imkanlarının kolaylaştırılması ve yöre ekonomisine katkı sağlaması amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, Artvin Şube Müdürlüğüne bağlı korunan alanlarındaki altyapı çalışmaları kapsamında, Şavşat Karagöl-Sahara Milli Parkı yolunda 9 bin 538 metrekarelik alanda doğal büyük parke taş döşenmesi, bir adet bekletme havuzu yapımı ve Sahara festival alanında bulunan bataklık alanın ıslahı çalışmalarının devam ettiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Yapılan bu işin 28 Ekim 2013 tarihinde tamamlanması öngörülmektedir. Ayrıca, Hatila Vadisi Milli Parkında 41 bin 825 metrekare alanda doğal büyük parke taşı döşeme işi, 6 bin 146 metrekare buhar kürlü beton bordür döşemesi çalışmaları devam etmektedir. Bu işin ise 1 Kasım 2013 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Borçka Karagöl Tabiat Parkında da 16 bin 790 metrekarelik alanda doğal büyük parke taşı döşemesi çalışmaları devam etmektedir. Yapılan bu çalışma da 10 Eylül 2013'de tamamlanacaktır."

Kaynak: AA