Karagöl'de Hafta Sonu Ziyaretçi Yoğunluğu Yaşandı

ARTVİN - Artvin'in Borçka ilçesindeki doğal güzelliği ile görenleri büyüleyen Karagöl, hafta sonu yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Doğu Karadeniz'in adeta saklı cennetlerinden biri olan, 1800'lü yılların başında heyelanın derenin önünü kapatmasıyla oluşan, ilçeye 27 kilometre uzaklıktaki Karagöl, her mevsim ayrı güzellikler barındırıyor. Karagöl, muhteşem güzelliğinin yanı sıra zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğiyle de doğa tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Geçen yıl yaklaşık 35 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Karagöl'ü bu yıl da doğa tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor. Hafta sonu tatilini doğa ile iç içe geçirmek isteyenler, 368 hektarlık Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na adeta akın etti.

Ziyaretçilerden Ertuğrul Yavuz, Borçkalı olmasına rağmen İstanbul'da yaşaması nedeniyle ilk kez Karagöl'ü ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirterek, "Karagöl'ün insanı dinlendiren yemyeşil doğası var. Gördüğüm manzara karşısında adeta büyülendim. Burası gerçekten eşsiz güzelliğe sahip, cennet gibi bir yer" dedi.

Kaynak: AA