Afyonkarahisar’da Arazi Yangını

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde meydana gelen arazi yangınında 400 dekar ekili alan zarar gördü.

Afyonkarahisar’da Arazi Yangını
Yaklaşık 1,5 saat içerisinde kontrol altına alınabilen yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, bugün öğlen saatlerinde Çobanlar ilçesi Alışkayacık mevkiinde bulunan arpa ve buğday ekili tarlalarda henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Küçük bir alanda başlayan yangın bir anda rüzgarında etkisi ile 400 dekarlık alana yayıldı. Köylülerin ihbarı ile yangının çıktığı alana gelen Çobanlar ilçe itfaiyesine bağlı ekipler hemen yangına müdahale ettiler. Yangının geniş bir alana yayılmaya başladığını gören ekipler, çevre beldelerden de itfaiye talep ettiler. Meydana gelen yangını söndürme çalışmalarına köylüler de dahil olmak üzere yaklaşık 200 kişi katılırken, itfaiyenin yanı sıra iş makinaları, traktörler ve çiftler de kullanıldı. Yangın haberini aldıktan sonra hemen tarlalarının başına gelen sahipleri ise, yangın söndürme çalışmalarına katılırken, zararlarının çok büyük olduğunu söylediler.

YANGININ MADDİ ZARARI ÇOK BÜYÜK
Çobanlar İlçe Belediye Başkanı Salik Alaka, yangın mahalline gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceleyip yetkililerden bilgiler aldı. İncelemelerinin ardından yangınla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Alaka, şunları söyledi:
“Yangın ihbarını aldıktan sonra itfaiye ekiplerimiz hızla olay yerine geldiler. Yangın yaklaşık 400 dekarlık bir alanda meydana geldi. Kısmen anız olan yerler var. Ama çoğunluğu ekili alanlar. Yangının maddi zararı çok büyük. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar şuanda sürüyor. Yangın ihbarını aldıktan sonra hemen müdahale ettik ve komşu beldelerden de takviye istedik. Arazi yangını olduğu için hızla yayıldı. Belediye hoparlörlerinden anons ederek iş makinası, traktörü ve ekipmanları olan köylüleri yangına müdahale etmek için yardıma çağırdık.”
Öte yandan, yangında büyük maddi hasar meydana gelirken, 400 dekarlık alan üzerinde bulunan çok sayıdaki çitçinin bir yıllık emekleri olan arpa ve buğdaylar yangında kül oldu.

Yangının nedeni hakkında kesin bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA