Btso'dan "1. Sinerji Toplantısı"

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "1. Sinerji Toplantısı", İznik ilçesinde yapıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile meclis üyelerinden oluşan heyet, İznik Gölü kıyısındaki bir restoranda bir araya geldi.

Burkay, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede ve Meclis Başkanı Serkan Mançolar'ın da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, burada bulunma amaçlarının güçbirliğinin sağlanması ve tanışmak olduğunu söyledi.

Bursa'da hem sanayinin hem de turizmin olduğuna dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki; İznik de bu turizm pastasından pay alsın. BTSO olarak, İzniklilerin ortaya çıkartacağı master projelere hükümet ve bakanlık nezdinde köprü olmayada hazırız. İznik aynı zamanda tarım memleketi. Sanayi de olmadığına göre, ağırlık turizm olmalı. Buradan geçecek otoban ilçenin lojistiğini sağlayacaktır. Bu da gelecek olan yerli ve yabancıyı 2-3 gün konaklatacaktır. İznikli proje üretsin, biz de sahiplenerek hayata geçirelim. İlçeyi hak ettiği yere getirelim."

Burkay, paylaşacakları bilgi alışverişi çerçevesinde, üretilecek her projede lobi faaliyetleri yürütmeye hazır olduklarını ifade ederek, "İznikli, potansiyel turizmin farkında olmalı. İznik, bu potansiyel için ideal. Tarihi zenginliği oldukça fazla. Bakanlık nezdinde yapılacak çalışma ile buradaki sit alanlarını inceleyip turizm bölgesi ilan etmek gerekiyor. İTSO'ya da burada çok iş düşüyor. Onlar yaparsa biz de destekleriz" görüşünü dile getirdi.

BTSO heyeti, daha sonra Abdulvahap Tepesi, Abdulvahap Sancaktari Türbesi ve yanındaki cami, İznik Nilüfer Hatun Müzesi, Süleyman Paşa Medresesi, Böcek Ayazması, Koimesis Kilisesi, Ayasofya Camii'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA