Zonguldak’ın 92. Yıldönümü Etkinlikleri Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Uzunmehmet’i Anma Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Zonguldak’ın 92. Yıldönümü Etkinlikleri Kortej Yürüyüşü İle Başladı
Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Uzunmehmet’i Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde protokol, yerli ve yabancı gurupların katılımıyla Zonguldak Fevkani köprü üstünde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej yürüyüşüne, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, CHP Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, şube başkanları, yerli yabancı halk oyunları grubu, vatandaşlar katıldı.

Kortej Zonguldak Valiliği önünde son bulurken, burada da tören düzenlendi.

Tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir açılış konuşması yaparak, “Zonguldak denince akla hemen karaelmas yani taşkömürü gelmektedir. Uzunmehmet’in 1829 yılında kömürü bulması ve kömürümüzün 1848 yılından itibaren işletilmeye başlaması itibariyle Zonguldak’ımıza ve Türk sanayisine çok önemli katkıları olmuştur. Bu katkı halen devam etmektedir. Kurtuluşumuzu ve anma günü etkinliklerimizi geniş anlamda düşünerek uluslararası şenliğe dönüştürdük. Aramızda bu vesile ile bulunan ülkeleri Zonguldak’ımıza davet ederek ülkelerarası sosyal ve kültürel anlamda gelişim sağlanmıştır. Konuklarımıza Türk insanının misafirperverliğini, dostluğunu, barışçıl ve kardeşlik duygularını hissettirmelerini ve buradan bu duygularla ayrılmaları en büyük bileğimizdir. Amaçlarımızdan biri de halkımıza sosyal kültürel etkinlikleri en iyi şekilde sunabilmek ve eğlenmelerini sağlayabilmektir” dedi.

Konuşmanın ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindekiler festival meşalesini yaktı.

Daha sonra Zonguldak Belediyesi tarafından Dünya Engelliler ve Dostları Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç’a gönderilen 2 ton mavi kapak karşılığında 10 tane tekerlekli sandalye, 10 tane işitme cihazı ve 10 tane görme engelliler içinde baston gönderdiği belirtildi. Etkinlikte, bu gönderilen malzemeler Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktür tarafından engellilere hediye edildi. Ayrıca Dünya Engelliler ve Dostları Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç tarafından da Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür belgesi takdim edildi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Dünya Engelliler ve Dostları Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç’a madenci heykeli hediye etti.

Ardından, yerli ve yabancı halk oyunları grupları halk oyunları gösterilerini sergiledi.
Kaynak: İHA