Kültür-Sanat Kursiyerleri Mezun Oldu

Esenyurt Belediyesi Kültür-Sanat eğitimleri kapsamında 2012-2013 dönemi 27 farklı branşta eğitim verilen 10 bin kursiyer öğrenci sertifikalarını alarak mezun oldular.

Esenyurt Kültür Merkezi’de düzenlenen sertifika şöleni büyük bir coşku ve neşe içinde sergilenen gösteri ve el becerileri ile başladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu eşi Rabia Kadıoğlu ile birlikte sergi alanı ve el becerileri stantlarını gezerek başarılı çalışmalarından dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.

Kursiyer öğrencilerinin sergilemiş olduğu halk oyunları gösterisi, gitar, bağlama, Türk sanat musikisi ve Türk halk müziği dinletileri mezuniyet törenine katılan misafirler tarafından tam not aldı.

AMERİKA’DAN MİSAFİR GELDİ
Amerika Birleşik Devletlerinden konuk olarak gelen 10 öğrenci, Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi üyeleri tarafından ağırlanarak kültür-sanat sertifika şölenine katıldılar. EKM’deki coşkuya ortak olan Amerikalı öğrenciler Türk geleneği olan halay çekmeyi ihmal etmediler.

8 MERKEZDE, 27 BRANŞ
Esenyurt Belediyesi Kültür-Sanat Kursları 2012- 2013 döneminde Esenyurt Kültür Merkezi, Esenkent Kültür Merkezi, Siteler Kültür Merkezi, Yunus Balta, İncirtepe, Yunus Emre, Yenikent, ve Saadetdere Kültür Merkezi olarak toplam 8 ayrı kültür merkezinde eğitim verildi.

Bilgisayar, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, gitar, keman, bağlama, şan, ud, resim, takı tasarım, kurdele nakış, biçki-dikiş, web-tasarım, Türk sanat musikisi, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, satranç, SBS, ebru sanatı, kitre pamuk, tiyatro, okuma-yazma, bale, guta mefruşat ve diksiyon olmak üzere toplam 27 branşta kursiyerler eğitim aldı.

BAŞKAN KADIOĞLU: “İŞİMİZ SADECE YOL, PARK, ALT YAPI DEĞİL”
Sertifika şölenine katılarak öğretmenleri başta olmak üzere tüm kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Esenyurt olarak kültür-sanat ve sporda rekorlara koşuyoruz. Esenyurt ’ta kültür-sanat alanında 10 bin öğrenci ve sporda 35 bin öğrenciye ücretsiz eğitim vererek yetişkinler ve çocuklarımızın sosyal yaşama daha iyi adapte olması için çalışıyoruz. Bizim işimiz sadece yol yapmak, alt yapı, park yapmak değil toplumumuzun kültürünü daha iyi seviyelere çıkarmak ve daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak en önemli işlerimiz arasındadır. Bazı ilçelerde bir tane bile tam anlamıyla kültür merkezi yokken, biz de 8 adet bulunmaktadır. Bizim amacımız vatandaşımızın bilmediği konularda kendini geliştirmesini sağlamak ve el becerilerini ortaya çıkararak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktır. Belediye olarak bu etkinliklerin hiçbirisinden ücret talep etmiyoruz. Ben burada olduğum sürece vatandaştan böyle hizmetlerden dolayı hiçbir ücret almayacağız ”dedi.

Ayrıca Başkan Kadıoğlu kursiyer öğrencilerinin yapmış olduğu el işlerinizi bazı yerlerde satış yapmak ve ek gelir sağlaması için de gerekli notlarını aldığını da belirtti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu’na kursiyer öğrencilerinin yapmış oldukları ebru sanatı tablosu hediye edildi.
Kaynak: İHA