Çocuk Bilim Sanat Günü Kutlandı

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuk Bilim Sanat Günü”ne katılan çocuklar, aldıkları bilim ve sanat eğitiminin semeresi olan projelerini sergilediler.

Çocuk Bilim Sanat Günü Kutlandı
Standlarda sergilenen birbirinden ilginç projeler arasında “Kendi kendine yetebilen şehir” projesi de vardı.
Çocuklara bilim ve sanat alanlarında farkındalık sağlamak ve onların bu alanlardaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla Keçiören Belediyesi, Ankara Çocuk Üniversitesi ile Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin işbirliğiyle bir eğitim projesi gerçekleştirildi.

Keçiören’deki ilköğretim okullarından seçilen toplam 60 öğrenciye ÇODAM(Çocuk Danışma Merkezi), Ankara Çocuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu’nda bir aylık bilim ve sanat eğitimi verildi.

“Atölye Çalışmaları, Gök Bilim Okulu, Toprak Bilim Okulu ve Tasarruf Dedektifleri” başlıkları altındaki eğitim sürecinde, çocuklara karmaşık ve zor gelen bilimsel konular, onların düzeyine uygun biçimde anlatıldı.

KENDİ KENDİNE YETEN ŞEHİR PROJESİ
Çocukların aldıkları eğitimi gösteren ürünler ise Keçiören Belediyesi tarafından Botanik Parkı’nda düzenlenen “Çocuk Bilim Sanat Günü”nde sergiye açıldı. Standlarda çocuklar tarafından yapılan robot, teleskop, uçak maketi, rüzgar gülü gibi ürünler sergilenirken, Ankara Çocuk Üniversitesi standında yer alan “Yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üreten ve kendi kendi yeten bir şehir projesi” dikkat çekti. Projeye katılan çocuklardan Emir Gülcan, petrol, kömür gibi enerji kaynaklarının hızla tükendiğini belirterek “Bu projeyi güneş gibi, rüzgar gibi bitmeyen enerji kaynaklarıyla bir şehrin enerji ihtiyacının karşılanabileceğini göstermek için yaptık” dedi.

ANKARA O KADAR DA BÜYÜK DEĞİLMİŞ
Yunus Dinç de, Gökbilim Okulu’nda aldıkları eğitim sayesinde uzayı, galaksileri, güneş sistemini tanıdıklarını, evrende dünya benzeri başka yaşanabilir gezegenlerin de olabileceğini öğrendiklerini söyledi.

Gökbilim eğitiminden önce Ankara’yı gözünde çok büyüttüğünü ifade eden Sümeyye Köse ise, “Evren ile ilgili öğrendiklerimden sonra Ankara’nın o kadar da büyük olmadığını gördüm” diye konuştu.

GENÇLİK KARAVANI STANDI
Etkinliklere System and Generation Gençlik Merkezi, “Gençlik Karavanı” adlı AB projesiyle katıldı.

Merkez, Keçiören Belediyesi’nin de desteklediği proje kapsamında Ankara’daki bütün AB ülkelerinin büyükelçiliklerine “31 Mayıs Avrupa Komşuluk Bayramı”nı kutlayan ve “Komşuların birbirine daha rahat gidip gelebilmesi için vizeyi kaldırın” mesajı içeren kartpostallar gönderdi. Stantta ayrıca Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan ve üzerine çocukların komşuluk hakkında resimler çizdiği balonlar da sergilendi. Bu balonlar aracılığıyla sosyal hayatımızda gitgide zayıflayan komşuluk kavramının ne kadar önemli olduğu çocuklara hatırlatıldı

Kaynak: İHA