Korgan’da 17. Yayla Şenlikleri

Ordu’nun Korgan ilçesi Belediyesince düzenlenen 17. Yayla Şenlikleri tamamlandı.

Korgan’da 17. Yayla Şenlikleri
Her yıl geleneksel olarak yapılan Korgan Yayla Şenlikleri binlerce Korganlının katımıyla Korgan Obası’nda gerçekleşti. Yapılan yağlı güreş müsabakalarında ise baş güreşini Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara aldı. Yayla şenliklerine her yıl olduğu gibi bu yılda katılan ve Korgan ilçesine havaların sisli olması sebebiyle karayoluyla gelen İçişleri eski Bakanı Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, şenlik sonundaki ağalık yarışmasında 55 bin TL’ye Korgan obası yayla ağalığını tekrar aldı. Güreş cazgırının bu yılda ağalığı alıp almayacağını sorması üzerine Şahin, “İki elini aç ve ağalık bedeli o” diyerek 55 bin TL’ye ağalığı tekrar almış oldu.

Ağalık yeleği kendisine giydirilen Şahin, protokolde bir süre ağalık yeleği ile oturdu. Bir gün önce bölgede yağan yağmurlar sebebiyle iyi geçmeyeceği düşünülen şenliklere havaların güzel olması sebebiyle binlerce Korganlı ve çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katılarak gönüllerince eğlendiler. Şenlik sonunda Şahin’e vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulunarak birlikte fotoğraf çektirdiler. Şahin güreşlerde başpehlivanlığı alan Recep Kara’yı da tebrik etti. Şenliklere ayrıca Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, İl Kültür Müdürü Erkan Gülderen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, “Bu yıl 17.’sini düzenlediğimiz Korgan Obası Yayla şenliklerimizi hayırlısıyla gerçekleştirdik. Bir gün önce bölgemizde yağan yağmur ve çevre ilçelerimizdeki sel felaketi sebebiyle vatandaşlarımızın tereddüt etmesine rağmen havaların güzel geçmesi sebebiyle güzel bir şenlik oldu. Güzel güreşler yapıldı. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA