Çiftçilere Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü tarafından, çiftçi eğitim faaliyetleri kapsamında Bayat ilçesinde çiftçilerin yoğun talepleri ve üreticilerin Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanabilmeleri için 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' kursu açıldı.

Çiftçilere Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu
Afyonkarahisar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, konuyla ilgili çiftçilerden gelen talepler doğrultusundan ilk kursu 28 kursiyer için Aşağıçaybelen köyünde açtıklarını belirtti.

Arap “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler kursu 104 saat sürecek olup bitime kadar kursa devam ederek, yapılacak olan sınav sonrası başarılı olan katılımcılara belgeleri verilecektir. Yeterlilik belgelerini alan üreticilerimiz Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD Yatırım Destekleri için projelerini sunacaklar ve projeleri kabul gören kursiyerler yüzde 50 hibeyle traktör desteğinden yararlanabileceklerdir. Söz konusu kursta eğitici olarak ilçe müdürlüğümüz personelleri görev almaktadırlar. Çiftçilerimizi alternatif ürünlere yönlendirmek, tarımsal gelirlerini artırmak, Bakanlığımızca yürütülen destekleme faaliyetlerinden faydalanabilmeleri için açılan kursta, tıbbi ve aromatik bitkiler, ilaç baharat bitkiler ile soğanlı bitkilerin üretim teknikleri, toprak hazırlığı, bitki zararlıları ve mücadele yöntemleri konusunda çiftçilerimize eğitimler verilecektir. Ayrıca çiftçilerimizin talebi üzerine 10 Haziran Pazartesi günü TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü ve müdürlüğümüz teknik personellerinin katılımıyla IPARD programı başvuru koşulları ve yapılacak projeler hakkında Aşağıçaybelen köyünde üreticilerimize bilgilendirme toplantısı yapılmıştır’’ diye belirtti.

Kaynak: İHA