Güzeltepe Mahallesi Güzelleşiyor

Belediye mahallelerde başlatılan topyekün çalışma ile Çankaya’yı baştan ayağa yenilemeye başladı.

Güzeltepe Mahallesi Güzelleşiyor
Önceki yıl girilen mahallelerde sorumluluk alanı ayırt etmeksizin tüm sokakları asfalt ve kaldırımla donatan Çankaya Belediyesi, bu sezon çalışmaları bir adım daha ileri taşıyor, kaldırımı ve asfaltı yenilenen mahallelere banklar, çiçeklikler koyacak olan ekipler çöp konteynerlerini de yenileyecek.

Bu anlamda ilk çalışma Güzeltepe Mahallesinde başladı.

Mahalle kapsamındaki H. Nusret Zorlutuna, Yunus Nadi, Ahmet Rasim, Abidin Daver gibi sokaklarda yürütülen tam kaplama asfalt çalışmaları ve kaldırım onarımları ardından Çankaya'nın en köklü mahallelerinden olan Güzeltepe Mahallesi de bank, çiçeklik, çöp kutusu vb sokak mobilyalarının montajına başlanacak.

Büyükşehir- İlçe ayrımı gözetmeksizin önceki yıl Öveçler, Balgat bölgelerinde olduğu gibi çeşitli mahallerde benzer bir uygulama ile asfalt, kaldırım sorununu bir arada çözmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Tanık, Yakupabdal Asfalt Plenti’nin devreye girmesi ile asfalt üretimi sorununu da uzun vadeli olarak çözdüklerini ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, şu anda Çankaya Güzeltepe Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren ekiplerin semtin tamamını asfaltlayıp kaldırım sorununu da çözdükten sonra çevre sakinlerinin istedikleri ortak kullanım noktalarına bank ve çiçeklikler yerleştirip çöp konteynerlerini yenilemeden mahalleden çıkmayacaklarını söyledi.

Kenti güzelleştiren çiçeklik ve mobilyalar yanısıra kentli nüfusun soluk alacağı bank ve oturma gruplarının da montajıyla çok daha yaşanabilir mahalleler oluşması için önemli adım atılacağını ifade eden Başkan Tanık, “Semtlerden gelen olumlu tepkileri ve talepleri değerlendirerek yurttaşlarımızın yaşadıkları çevreyi kendi istekleri doğrultusunda güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA