Yenimek’in Yılsonu Şenliği

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı YENİMEK kurslarında bir dönemi daha geride bırakan kursiyerler, Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı’nda düzenlenen yılsonu şenliğinde ürünlerini tanıttı.

Yenimek’in Yılsonu Şenliği
Ürünlerin satışından elde edilen gelir LÖSEV’e bağışlandı.

Vatandaşlara hobi ve mesleki eğitim kursları veren YENİMEK, 16 noktada 11 bin kursiyere, 250 uzman eğitimci tarafından 60 branşta eğitim vererek bir yılı daha başarıyla kapattı. Kursiyerler, bir yıl boyunca profesyonel hocalardan eğitim aldıktan sonra heykel, resim, tel kırma, takı, makine nakışı, mefruşat, rolyef, 3 boyutlu resim, ahşap gibi çeşitli dallarda ortaya çıkarttıkları ürünleri bu kez de Ragıp Tüzün Parkı’nda sergiledi ve satışa sundu. Şenlikte satılan ürünlerin gelirleri ise LÖSEV’e bağışlandı. Şenliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanı Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Gürol Karahisarlıoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı

Yılsonu şenliğinde enstrüman kurslarında eğitim gören kursiyerler performanslarıyla göz doldururken, taş bebek, taş boyama, ebru sanatı gibi interaktif atölye çalışmaları da vatandaşların ilgi odağı oldu. El emeği ürün stantlarını gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da vatandaşlarla ebru çalışması yaptı. Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak YENİMEK kurslarına büyük önem verdik. Hem meslek edindirme kursları ile vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak hem de boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla hobi kursları açarak Yenimahalleli hemşehrilerime destek olmayı hedefledik. Her geçen sene YENİMEK kurslarımız çoğaldı, büyüdü. Göğsümüzü kabartan çalışmalar ortaya çıkıyor. Sizlerle gurur duyuyorum. Yenimahalle’de herkesin belediyesi olmaya çalıştık. Türkiye’de ses getiren bir belediye olduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA