Yeşil Yol Projesi, Artvin'i Cazibe Merkezi Yapacak

ARTVİN - Karagölleri, rafting, doğa yürüyüşü ve cip safari için uygun parkurları, endemik bitki örtüsü, yaylaları ve şenlikleriyle ziyaretçilerine farklı alternatifler sunan Artvin, Yeşil Yol Projesi ile turizmde cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in her daim karlı yüksek dağları, Karagölleri, krater gölleri, yemyeşil yaylaları, barajları, ahşap mimarı yapısıyla yeşilin maviyle dans ettiği Doğu Karadeniz'in saklı cennetlerinden biri olduğunu belirtti.

Valilik olarak Kalkınma Bakanlığı koordinesinde "Yeşil Yol" projesini yürüttüklerini anlatan Kalkan, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında doğal güzelliklerimizin bulunduğu Karagöller ve yayla yolu güzergahlarının altyapı iyileştirmesini tamamlayıp ilimizi turizmde cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Yerli ve yabancı turistleri ilimize çekebilmek için bu çalışma son derece önem arz etmektedir. Yeşil Yol Projesi kapsamında Kalkınma Bakanlığımız ilimize 5 milyon liralık kaynak aktardı. Bu kaynakla Şavşat ve Borçka ilçelerimizdeki her iki Karagöl'ün çevresinde doğal mimariye uygun malzemeler kullanarak yeni yürüyüş yolları, konaklama tesisi ve otopark yaparak altyapı sorununu çözmek istiyoruz. Bu iyileştirme çalışmaları önümüzdeki yıllarda da sürecek."

Bu kaynakla Rize-Artvin arasındaki yaylalardan bağlantı da gerçekleştirileceklerini ifade eden Kalkan, "Samsun'dan çıkan ve Batum'a kadar gidecek turistlerin sahile inmeden, yaylalardan rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini amaçlıyoruz. Amacımız yaylalar üzerinden tarihi ve turistik yerleri ve doğal güzelliklerimizi görmelerini sağlamaktır. İnanıyorum ki devletimizin sağladığı kaynaklarla ilimiz turizmde hak ettiği seviyeye ulaşacaktır" dedi.

Kalkan, Artvin'in nitelikli konaklama tesisine sahip olmamasının, turizmdeki en büyük eksikliği olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İlimizde nitelikli konaklama tesislerini inşa etmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda şehir merkezinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki doğal güzelliğiyle ünlü Kafkasör bölgesi, Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bu bölgede yatırım yapmak isteyen turizm firmaları 5. bölge teşviklerinden yararlanabiliyor. Valilik olarak ev pansiyonculuğunun geliştirilmesi konusunda eğitimlere devam ediyoruz. Bütün çalışmalarımız Artvin'i tanıtmak ve tanıtırken de altyapıları hazır hale getirmek. İnanıyorum ki Artvin, yörenin en zengin coğrafyasına, bozulmamış ender bitki örtüsüne sahip olması sayesinde Karadeniz turizminde önümüzdeki yıllarda önemli yer teşkil edecektir."

Kaynak: AA