İstanbul Valisi'nden Gezi Parkı açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, müdahale ile ilgili konuştu.

İstanbul Valisi'nden Gezi Parkı açıklaması
İstanbul Valiliği, bu akşam yapılan Gezi Parkı müdahalesinde 29 kişinin hafif yaralandığını bildirdi. Vali Hüseyin Avni Mutlu operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Valikten yapılan açıklamada, "Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır" denildi.

MÜDAHALE ÖNCESİ GEZİ İÇİN ÇAĞRI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Gezi Parkı ile ilgili uygun bir müdahele oldu. Gezi Parkı'nın boşaltılması için çağrılarda bulunuldu. Sadece bir kısım marjinal grupların karşı çıkması ile polisler arasında kısa süreli bir müdahale olmuştur.

YAPILAN GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI


Gezi Parkı'ndaki gençlerle önceki gece sabaha kadar süren görüşmelerimiz oldu. Gençlere vermek istedikleri mesajların hem kendi nezdinde hem de hükümet nezdinde iyi anlaşıldığın, hem mahkemenin hem de kendilerinin verdiği kararın yargıdan çıkacak karar doğrultusunda yine halka sunulacağı ifade edilmiştir.

MÜDAHALE İLE İLGİLİ HERŞEY KAYIT ALTINA ALINDI


Tüm bu görüşmeler sonrasında Gezi Parkı'nın boşaltılması için çağrılarda bulunulmuş, bu meselenin çözümü için her kesimden çağrılar gelmesine karşın istenilen hedefe gelinememiştir. Özellikle Taksim Platformu tarafından eylemler sürdürülecek şeklindeki karar üzerine Gezi Parkı'nın boşaltılması zorunluluğu doğmuştur. Akşam saatlerinde gençlere alanın boşaltılması çağrısı yapılmış gençlerin büyük çoğunluğu da bu çağrıs sonrası alanı terketmiştir. Halkın bütün köşelerinde ve yapılan tüm müdahaleler kayıt altına alınmıştır.

Bu marjinal grupların Taksim çevresinde polise yönelik eylemlerini sürdürmüşlerdir. Ancak çok kayda değer bir olay da yaşanmamıştır.

MÜDAHALEDE 29 KİŞİ HAFİF YARALI


-İstanbullular sukunetlerini muhafaza etsinler, önümüzdeki saatlerden itibaren herşey normal seyrine dönecektir.

-Müdahalede 29 kişi yaralanmış bu yaralılar arasında asla ağır bir vaka yoktur. Sadece bir göz travması var. Görme kusuru oluşturmayacak bir vakadır.

İSTANBULLULARA TAKSİM ÇAĞRISI YAPANLARA TEPKİ

İstanbul Valisi, Yarın Taksim meydanında toplanmaya yönelik çağrıda bulunanların memleketin hayrı için hizmet edemediklerini, böyle bir ortamda Taksim'e gelin demenin polisle çatışma anlamına geldiğini belirterek "İstanbullulardan istirham ediyorum. Bu çağrılarından vazgeçsinler. Anayasal hakları için uygun yer ve zamanda isteklerini yerine getirebilirler ama bunun vakti yarın değildir.