Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 250 Mezununu Sağlık Ordusuna Uğurladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde fakülte birincisi olarak ailesinin göğsünü kabartan Dr. Şerife Eroğlu, birlikte mezun olduğu iki ağabeyinin de mutluluğunu yaşadı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 250 Mezununu Sağlık Ordusuna Uğurladı
EÜ Tıp Fakültesi 53.’üncü dönem mezunlarını Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu’nda yapılan görkemli bir törenle ülkenin hizmetine sundu.

Tıp ordusuna 250 yeni nefer daha katan Ege Tıp Fakültesi, öğrencilerinden ayrılmanın hüznünü ve aynı zamanda yeni doktorlar yetiştirmiş olmanın sevincini birlikte yaşadı.

Rektör Yardımcı Profesör Doktor Yeşim Kirazlı, “Sizlerin gözlerinde gördüğüm ışık bana umut ve güç veriyor.Burdan mezun oluyorsunuz ama siz hayatınız boyunca Ege Üniversitesi’nin bir parçası olacaksınız.Ege’li olmanın gururunu her zaman yaşayın ve ülkemize hizmeti kendinize bir borç bilin” dedi.

ÜÇ KARDEŞ BİRLİKTE MEZUN
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan dönem birincisi Dr.Şerife Eroğlu(23), iki ağabeyi ile birlikte aynı okuldan ve aynı dönemde mezun olmanın sevincini yaşadı ve ailesine yaşattı.

Dr. Erdem Eroğlu (26) ve Dr. Muhammed Eroğlu (27), küçük kız kardeşleri Dr. Şerife Eroğlu’yla aynı anda mezun oldukları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Aynı gecede üç çocuğunun da birlikte Hipokrat Yemini edişine tanık olan anne Şerife Eroğlu ve baba Hikmet Eroğlu, yaşadıkları mutluluğun tarifi olmadığını ve evlatlarının kendilerine yaşattığı bu gururu hiçbir şeye değişemeyeceklerini söyledi.

ASIL ÇALIŞMA ŞİMDİ BAŞLIYOR
Ege Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, “Bugün mezun oluyorsunuz ve insanlığa sağlık dağıtmak için kutsal sağlık ordusuna katılıyorsunuz. Ettiğiniz yemini meslek hayatınız boyunca asla unutmayın. Unutmayın ki o size her zaman kılavuz olsun. Çok çalıştınız, çok yoruldunuz ama asıl yorgunluk asıl çalışmak şimdi başlıyor ve inanıyorum ki siz sevgili yavrularımız görevinizi her ne şart altında olursa olsun tereddüte düşmeden layıkıyla yerine getireceksiniz” dedi.

Dönem birincisi Dr. Şerife Eroğlu’ndan sonra mezuniyet belgelerini alan diğer yeni doktorlar, ‘Mustafa Kemal’in Doktorlarıyız’ yazılı pankartlarla sahneye çıktı.

Dekan Yardımcısı Prof Dr. Tahir Yağdı, merhum Dr.Behçet Uz’un kızı Mübeşşir’in ölümü sonrasında yazdığı mektubu törene katılanlarla paylaştı.

Duygu dolu mektubun ardından diplomalarını alan doktorlar aileleriyle birlikte mezuniyet sevincini yaşadı.Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kamil Kumanlıoğlu ve Ege Tıp ailesinin öğretim üyelerinin mezuniyet belgelerini öğrencilere vermesinin ardından 53.’üncü dönem mezunu çiçeği burnunda 250 doktor keplerini havaya fırlatarak 6 yıllık tıp fakültesi eğitimlerine son verdi.
Kaynak: İHA