Beş Yüz Lise Öğrencisi Okul Duvarlarına Resim Çizdi

Şarköy Lisesi öğrencileri, okullarının duvarlarına çizdikleri resim ve grafiti ile görenleri hayran bıraktı.

Beş Yüz Lise Öğrencisi Okul Duvarlarına Resim Çizdi
Şarköy Lisesi Görsel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Beyhan Orkun, 3 yıl önce düşünüldüğü halde, bir türlü gerçekleştirme fırsatı bulamadıkları proje hakkında şu bilgileri verdi: “Okulumuz öğrencileriyle birlikte “Okulumuz Hayat Olsun” projesine dahil olarak, “Şarköy Lisesi Duvarları Çiçek Açıyor” projesini Mayıs ayı itibariyle başlattık. Öğrencilerimizin tümünün katılımıyla, yaklaşık 500 öğrencimizle birlikte okulumuzun hem iç hem de dış duvarlarını, bin metre karelik bir alan içerisinde renkli çalışmalarla düzenledik.

Daha önce mezun ettiğimiz rahmetli öğrencimizin kendi yapmış olduğu tasarımdı. Okul duvarında bu resmin olmasını kendisi çok istemişti. Öğrencilerimizle birlikte hem onun anısını yaşattık, hem de çevreye de böyle güzel bir eser hediye etmiş olduk. Bu yaptığımız çalışma Şarköy’de bir ilk. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde desteklediği projelerden biri olmuştur. Okulumuzun daha yaşanabilir, öğrencilerimizin daha mutlu edebilir, daha hissedebilir olmasını alan olan bir projedir. Biz bu projenin olması için Okul Müdürümüz Abidin Akkoç, Müdür Yardımcımız Mehmet Ali Akdal’la birlikte çok başvurumuz oldu. Projemiz bu yıl Belediye Başkanı Süleyman Altınok’un malzeme desteğiyle birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirdik, Şarköy halkına hediye olsun diyoruz.”
Projede yer alan Damla Sağlam duygularını şöyle ifade etti: “Projede arkadaşlarımla birlikte yer aldık. Proje sayesinde yardımlaşmayı öğrendik. Duvarları boyadık. Talihsiz bir şekilde aramızdan ayrılan Mine ablamızın hayalini gerçekleştirdik. Onun resmini çizdik. Onun anısını yaşattık.”
Kaynak: İHA