Dikili Halk Eğitim Merkezi’nin Yılsonu Etkinlikleri Renkli Görüntülerle Sona Erdi

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde, Dikili Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Dikili Halk Eğitim Merkezi’nin Yılsonu Etkinlikleri Renkli Görüntülerle Sona Erdi
Etkinliklere Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Aktürk, İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülhalim Çabaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Hakan Ergüner, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikler, Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda resim sergisinin açılışı ile başladı.

Halil Paşa İlköğretim Okulu’nda iki yıldır devam eden resim kurslarında eğitim alan kursiyerler; karakalem, guvaş, akrilik ve yağlı boya tekniklerini kullanarak ürettikleri eserleri sergilediler. Resim sergisi açılışının ardından, dikiş-nakış ve kırkyama eğitimlerine katılan kursiyerlerin el işi ürünlerinin sergilendiği salonun açılışı da yapıldı. Eski eşyaları ve elbiseleri yeniden değerlendirerek üretilen el işi ürünlerinin yer aldığı sergide abiye kıyafetler, yastıklar, oyuncaklar, mutfak önlükleri, el çantaları, yorganlar ve süs eşyaları görücüye çıkarıldı.

Resim ve kırkyama sergilerinin gezildiği etkinliklerin akşam programında ise, Çandarlı ve Dikili Halk Dansları Toplulukları’nın halk oyunları gösterilerinin yanı sıra bir defile ile dikiş–nakış kursiyerlerinin elinden çıkan birbirinden güzel giysiler halkın beğenisine sunuldu. Halk dansları topluluğu oyuncularından Serhat Yılmaz ve Dilek Karakan Yılmaz’ın canlandırdıkları "Anadolu’da Düğün" isimli gösteri, seyircilerden büyük alkış aldı. Gösteri süresince ailesi de halk dansları ekibinde oyuncu olan minik Paşhan’ın, abilerini, ablalarını aratmayacak oyunu vatandaşların takdirini topladı. Gösterilerin sonunda Türk Bayrağı açarak vatandaşları mest eden halk dansları ekibi ayakta alkışlandı.
Halk Eğitim Merkezi’ne verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Dağdelen’e plaketini takdim eden Kaymakam Karamehmetoğlu, şunları söyledi: “Çandarlı’da bugün yine güzel bir geceyi birlikte yaşıyoruz. Bu akşam bir araya gelmemizin nedeni Dikili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından koordine edilen, uygulanan dikiş kursu ve halk oyunları ile ilgili yapılan çalışmaların bu akşam hem eğlencesini hem de sergisini beraberce yaşıyoruz. Ülkemizin değişik yörelerinden halk oyunlarını izledik. Her birisinin karesinde bize sunulan duygu, düşünce benim anladığım kadarıyla dostluk, kardeşlik, vatanseverlik, birlik, beraberlik, omuz omuza, el ele olmayı bize anlattılar. Bu güzel şölende görev alan bu oyuncu arkadaşlarımıza, halk eğitim merkezinin halk oyunları ile ilgili, halk dansları ile ilgili görev alan arkadaşlarımızı, hocalarımızı; Mehtap hocamızı ve Cengiz hocamızı ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerini, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini ve Belediye Başkanımızı gönülden alkışlıyoruz, tebrik ediyoruz.”
Halk Eğitim Merkezi’nin dördüncü şölenini Çandarlı’da kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın müdürümüzü, yardımcılarını, öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik ediyorum ben de. Herkesin kendini ifade etme duyguları vardır. Halk Eğitim Merkezimizin de halkımızın duygularını çeşitli yönlerden ifade etme çalışmaları yapıyor. Biz de onların her yıl yanlarındayız, çalışmalarına destek veriyoruz. Kimisi kendini yazarak ifade eder, kimisi konuşarak ifade eder, kimisi dikiş dikerek, resim yaparak, oynayarak ifade eder. Herkes kendini ifade edebilsin bu ülkede. Biz oynayarak kendimizi ifade etmeyi, türkü söyleyerek kendimizi ifade etmeyi ve elimizden gelen bütün imkanları kullanarak bunları yapmaya çalışıyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”
Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere diplomalarının takdim edildi ve etkinlikler sona erdi.
Kaynak: İHA