PKK'lılar Şenyayla Şenliğine Katıldı

Çözüm süreciyle sınır dışına çekilme devam ederken, Diyarbakır-Bingöl-Muş üçgeninde bulunan Şenyayla’da düzenlenen şenliklere bir grup PKK'lı da katıldı.

8 Mayıs tarihinde başlayan geri çekilmeler devam ediyor. Diyarbakır-Bingöl-Muş üçgeninde bulunan Şenyayla bölgesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır, Muş ve Kulp teşkilatları tarafından ‘1. Geleneksel Şenyayla Şenliği’ düzenlendi.

Etkinliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğdu, Muş Milletvekili Sırı Sakık, Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat, Silvan ve Kulp BDP ilçe teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğe katılanlar müzik eşliğinde halay çekip eğlendi.

KAMERALAR KAPATILDI, PKK’LILAR ALANA GELDİ
Akşam saatlerinde BDP görevlileri, alandaki tüm kamera ve cep telefonlarını kapattırdı. Daha sonra alana bir minibüsle 8 PKK’lı getirildi.

Alana gelen militanların sözcüsü, Abdullah Öcalan’ın talimatlarına harfiyen uyacaklarını ve Türkiye’den çekileceklerini belirtti.

Yaklaşık 20 dakika burada kalan PKK’lıların geldikleri minibüs ile gitmesinin ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, şenliğe katılanlara seslendi. Aydoğan, barışın sağlanması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şenlik, çalınan müzik ve çekilen halaylarla devam etti.
Kaynak: İHA