Muş'un Şenyayla Bölgesinde Hayvancılık Yapan Boylu Ailesinin Çocukları, Öğretmenlerin Girişimleriyle Yarım Kalan Eğitimlerine Devam Edecek

Muş'un Şenyayla bölgesinde hayvancılık yapan Boylu ailesinin çocukları, okula kazandırıldı.

Kızılağaç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu müdür yardımcıları Çiğdem Özen ve Abdülcelil Okyar, havaların ısınmasıyla Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden Muş'a gelerek 40 kilometre uzaklıktaki Şenyayla'da çadır kuran Boylu ailesini ziyaret etti.

Ailenin, 5 çocuğunu okula göndermediğini belirleyen öğretmenler, baba Mahmut Boylu ile görüşerek eğitimlerinden geri kalan çocukları okula kazandırdı.

Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duyunca hemen harekete geçtiğini ve çocukları okula kazandırdıklarını söyledi.

Okul çağındaki çocukların eğitime dahil edilmesi için kentte çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Yaylada aileleriyle göçebe yaşam süren 5 öğrenciyi misafir öğrenci olarak Kızılağaç Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirdik. Böylece dönem sonuna kadar çocukların okula devamı sağlandı" dedi.

Çocuklarını okula kazandıran görevlilere teşekkür eden baba Boylu ise çocuklarının okumasını istediğini ancak her yıl ilkbahar döneminde göçebe bir hayat sürdükleri için çocuklarının eğitiminin yarım kaldığını ifade etti.

Boylu, yaylada kendilerini ziyaret eden yetkililerin çocuklarını en yakın okula kaydettirdiğini bildirerek,"Biz de mutlu olduk ve çocukları okula gönderdik. Bugün araçla gelip çocukları okula götürdüler. Onların çoban olmasını değil okumasını istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA