Konak Meydanı İçin Yeni Proje

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Konak Meydanı’nın genişletilmesi gerektiğini belirterek bununla ilgili projenin gerçekleşmesi için AK Parti’den destek istedi.

Konak Meydanı İçin Yeni Proje
Bu amaçla AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret eden Serdar Değirmenci, depreme dayanıksız çıkan merkez bankası ve SGK il müdürlüğü binalarının taşınması ve İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılmasını da kapsayan Konak Meydanı Projesi hakkında ilgili bakanlarla görüşülmesi talebinde bulundu.

Bütünşehir Yasası ile il genel meclislerinin kapatılacağını, kendilerine ait bin 686 gayrimenkul ve üç binanın olduğunu dile getiren Değirmenci, projenin nasıl olması gerektiği hakkında AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a bilgi verdi.

“Un, yağ, ve şeker var şimdi helva yapma zamanı” diyen İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, şu bilgileri verdi: “Yeni Büyükşehir Yasası ile il genel meclisleri kapatılıyor. İzmir’de bize ait bin 686 gayrimenkul ve üç ayrı bina var. Konak Meydanı genişletilmeli. Büyükşehir Belediye binası zaten depreme dayanıksız çıktı. O yıkılabilir, belediye bizim 26 bin metrekare kapalı alana sahip olan binamıza taşınabilir. Arkasındaki Merkez Bankası ve SGK İl Müdürlüğü binaları da yıkılmalı. Onlar da Özel İdare'ye ait Çınarlı’daki hizmet binamıza taşınabilir. Üç binanın yıkılması ile İzmir denizle buluşur. Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı, belediye binasının gölgesinden kurtulur, genişletilir hatta daha görkemli heykel yapılabilir. Kapalı otopark yıkılır, yeraltı otoparkı yapılır, Kadın Doğum Hastanesi, Kültür Bakanlığı’na müze olarak verilir. Yeni düzenleme ile İzmir’in çehresi değişir. Çünkü kentin böyle büyük bir meydana ihtiyacı var. Yerel yönetimler ve hükümetin desteği ile hızla harekete geçilmeli ve EXPO sürecine yetiştirilmeli.”
Değirmenci’yi dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise kendilerinin de projeye destek verdiklerini kaydederek, proje hakkında bakanlarla görüşeceği sözünü verdi. Ömer Cihat Akay, şöyle konuştu: “Bu proje bizi heyecanlandırdı. Güzel bir meydan olması için birliktelik şart. İzmir’in sembolü hâla 1900’lü yıllarda yapılan Saat Kulesi. Kentin ufkunu açacak vizyonunu genişletecek projelere ihtiyaç var. Konak Meydanı’nın genişletilmesi ile İzmir nefes alır.”
Kaynak: İHA