Göçer Çocuklar Okula Kazandırıldı

Muş’un Şenyayla bölgesinde hayvancılık yapan Boylu ailesinin 5 çocuğu, yarım kalan eğitimlerine Kızılağaç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda devam edecekler.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, göçer ailelerin çocuklarına sahip çıkarak öğrencileri Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip, hayvancılık yaptıkları için Muş’taki yaylaya gelen ve çocuklarını bu nedenle okula gönderemeyen göçebe ailelerin çocuklarını yeniden okula kazandırmak amacıyla çalışmalara başladı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden gelerek Muş’tan 40 kilometre uzaktaki Şenyayla’da çadır kuran Boylu ailesinin 5 çocuğunu okula kazandırmak amacıyla Şenyayla’ya giden Kızılağaç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) Müdür yardımcıları Çiğdem Özen ve Abdulcelil Okyar, Boylu ailesini görüşerek eğitimlerinden geri kalan 5 çocuğu okula kazandırdılar

Çocuklarını yeniden okula kazandıran görevlilere teşekkür eden baba Mahmut Boylu, çocukların çoban olmasını değil okumasını istediklerini söyledi.

Boylu, “Her yıl olduğu gibi ilkbaharla birlikte Şenyayla’ya göç ettik. Çocuklar da bizimle birlikte geldiği için, okullarını yarım bırakmak zorunda kalıyor. Bu nedenle çocuklarımız yaklaşık 2 ay süre ile eğitim ve öğretimden uzak kalmak zorunda kalıyor. Çocuklarımız yeniden okula kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Bugün kendi araçlarıyla gelip çocuklarımızı okula götürdüler. Gerçekten çocuklarımızın çoban olmasını değil, okumasını istiyoruz. Yetkililer çocuklarımızın yeniden okula başlaması için bizimle görüştü. Çocuklarımızı okula götürmek istediler. Bizde mutlu olduk ve çocuklarımızı gönderdik” dedi.

Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, olayı duymasıyla birlikte harekete geçtiğini ve çocukları okula kazandırdıklarını söyledi.

Tatlı, “İlimizin sınırlarındaki Şenyayla bölgesinde göçebe olarak hayvancılık yapan ailenin, zorunlu okul çağında 5 çocuğunun olduğunu öğrendik. Bölgeye hemen Kızılağaç YİBO’da görev yapan 2 müdür yardımcısını görevlendirdim. Şenyayla’ya giderek aileyle görüştüler. Okula devam edemeyen 5 öğrenciyi okula aldık ve misafir öğrenci olarak Kızılağaç İlköğretim Okulu'na yerleştirildi. Böylece eğitim öğretim yılı sonuna kadar 45 gün süre ile çocukların okula devamı sağlandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA