İzmir’de Bedava Yumurta Dağıtıldı

İzmir Yumurta Satıcıları Derneği’nin resmi açılışı İzmir’de yerel yöneticiler ve farklı siyasi partilerden temsilcilerini bir araya getirdi.

Yaklaşık üç ay önce kuruluşlarını tamamlayan 380 üyeli
Zeytinlik’teki dernek binasının açılışında bedava dağıtılan iki bin yumurta izdihama sebep oldu. Dakikalarca kuyrukta bekleyen genç, yaşlı yüzlerce vatandaşın oluşturduğu izdiham nedeniyle yumurta kolilerini dağıtmakta görevliler zorlandı

Bedava dağıtılan bir yumurta için güneş altında dakikalarca bekleyen vatandaşlar zor anlar yaşarken, yaşlı ve hasta olanların kuyrukta olmaya dayanamayıp kendilerine verilen sandalyelerde oturmaları dikkat çekti.

Derneğin Başkanı Ufuk Aksoy ise İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri bir protokol ile gelir düzeyi düşük ailelerin yaşadığı bölgelerde öğrencilere ücretsiz yumurta dağıtacaklarını açıkladı.

Aksoy, derneğin 380 üyesi bulunan, yıllık devlete 3 milyonun üzerinde vergi ödeyen bir kurum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Semt pazarlarında halkımızla birebir temas eden, 6 bin bakkalla ticari münasebeti bulunan 5 bin kişilik bir ailedir. Derneğimize sahip çıkıp, sorunlarıyla ilgilenmesini diliyorum. Bundan sonraki projeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ile yapmış olduğumuz toplantılarda gelir düzeyi düşük ilçelerimizde öğrencilerimize ücretsiz olarak yumurta dağıtma protokolünü imzaladık. Açılışımızdan sonraki ilk etkinliğimiz ilçe belediye başkanlarımızın nezdinde bu okullarda çocuklarımıza derneğimizin katkılarıyla evlerine yumurta götürmek olacak”
Derneğin açılışı MHP, CHP ve AK Partili yöneticiler ile yerel yöneticileri bir araya getirdi. Açılışa vatandaşların yanı sıra MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katılarak, birer konuşma yaptı ve derneğe destek verdi.

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, derneğin korunması ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Derneğin çocuklarımıza ve bizlere sağlıklı bir şekilde bunu ulaştıracaklarına inanıyorum. Korunması, sahiplenilmesi ve desteklenmesini umuyorum. Bir arada durmanın önemini bir kez daha gösterdiler. Dernek İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, derneğe her zaman destek vereceklerini kaydederek şunları söyledi: “Bize düşen görev neyse destek vermeye hazırız, arkasında durmaya hazırız. Sektörün gelişerek istihdam noktasında ilimize ve bölgemize katkısının artmasını diliyorum.”
Esprili bir üslupla konuşan yumurtanın faydalarını anlatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yumurtacıların birliğinin önemli olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üstüne bastınız, ayağınızı kaldırınız. Derneğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. En ucuz proteini ve sağlığı sunuyorsunuz. On kazanmak yerine bir kazanıyorsunuz. Bizim de görevimiz size destek olmak. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. El ele vereceğiz insanlarımızı en ucuz proteinle buluşturacağız. Sizi güçlendirmek önemli. Sepet sepet yumurta ama beni sakın unutma”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan da, ‘Birlikten kuvvet doğar. Ne yapın yapın birliğinizi artırın’ tavsiyesinde bulundu ve “Büyük bir camiasınız. Dikkat etmeniz gereken şey, değişik fikirde insanlar olabilir ama bunu dernek bünyesine sokmayın, büyümeye ve güçlenmeye çalışın. Dernek faaliyetlerine sahip çıkın hangi görüşten olursanız olun. Siz buradan ekmek yiyen bir sektörsünüz. Sizi bitirmek için birçok faaliyet olabilir hep birlik olacaksınız” dedi.

Kaynak: İHA