Hıdrellez Bayramı Çandarlı’da Coşkuyla Kutlandı

İzmir’in Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Beldesi’nde Hıdrellez Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Hıdrellez Bayramı Çandarlı’da Coşkuyla Kutlandı
Yüzlerce vatandaşın katıldığı Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri, Cennettepe Mesire alanında gerçekleştirildi.

Bu yıl 9.’su düzenlenen Cennettepe Hıdrellez Bayramı kutlamalarına Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ateş, İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, Çandarlı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yıldıray Özer, Çandarlı Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Hızır ile İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu gün olarak varsayılan Hıdrellez Bayramı kutlamaları, ilköğretim okullarının halkoyunları gösterileri ile başladı.

Türk Bayrağı ile sahneye çıkan öğrenciler, alkışlar arasında seyircilere maharetlerini sundular.

Hıdrellez Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Çandarlı Belediye Başkanı Dağdelen, “Hıdrellez demek kavuşmak demek, Hıdrellez demek bahar demek, mutluluk demek. Herkesin kendine göre Hıdrellez anlayışı var ama mühim olan Çandarlılı olarak burada toplanmaktır. Halkımızın bütünlüğünü sağlamaktır. En önemli bayramımız budur. Bu şekilde kendiliğinden toplanan halk kesimidir. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Dikili Kaymakamı Karamehmetoğlu da, Hıdrellez Bayramı etkinliklerinde vatandaşları bir araya getiren Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’e ve ekibine teşekkür etti. 6 yıl önce Dikili Kaymakamlığı görevine başlamasından tarihten itibaren Cennettepe Hıdrellez Şenlikleri’ne katıldığını belirten Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, “Burada çok güzel bir birliktelik oluyor. Çocuklarımızın halk oyunlarını ve yarışmalarını izliyoruz. Beraberce toplumumuz kaynaşıyor. Köylülerimiz buraya geliyor. Çandarlılar burada. Bizler de sizlerle beraberiz. Şenliğiniz kutlu olsun, mutlu olsun. Hep güzelliklerde buluşalım” diye konuştu.

Cennettepe Hıdrellez Şenlikleri, konuşmaların ardından yetenek ve uçurtma yarışmaları ile devam etti. Yetenek yarışmasında folklor kıyafetleri sahneye çıkan Paşhan Çetin, seyircilerden büyük alkış topladı. Oynadığı Harmandalı oyunu ile seyircilerin beğenisini kazanan minik oyuncu, gösterisinin bitmesinin ardından vatandaşlar tarafından ayakta alkışladı.

Şenlikler, yetenek ve uçurtma yarışmaları sonunda dereceye giren katılımcıların ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA