Çevre ve İslam Konulu Makale Yarışması Düzenleniyor

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) işbirliğinde, Türkiye genelindeki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılacağı Çevre ve İslam konulu makale yarışması düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 25 Mart 2013 tarih ve 311242 sayılı izniyle düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 10 Mayıs 2013 Cuma olarak açıklandı. İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin çevre sorunlarına yönelik ilgi ve sorumluluklarını artırma, araştırma yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesine katkıda bulunma amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye girecek öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.
Aralarında eğitimcilerin de bulunduğu yarışma komitesi; birinciye 2 bin 500 TL değerinde akıllı telefon, tablet PC, dijital fotoğraf makinesi, ikinciye 2 bin TL değerinde tablet PC, notebook veya dizüstü bilgisayar, flash bellek 16 GB, üçüncüye bin 500 TL değerinde, tablet PC, dijital fotoğraf makinesi, 4-10 sıraları alan öğrencilere ise dijital fotoğraf makinesi verilmesini kararlaştırdı.
Yarışmanın sonuçları Haziran ayında, Çevre Haftasında yapılacak törenle açıklanacak.

Katılımcıların hazırladığı eserleri; https://www.cekud.org.tr/makaleyarismasi2013/default.asp linkte bulunan online başvuru formunu doldurarak yarışmaya katılabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA