Mavi Bayraklı Plajda Hıdrellez Şenliği Yapıldı

Şarköy ilçesinde düzenlenen Hıdrellez şenliği, ilçe halkının güzel bir gün geçirmesine neden oldu.

Mavi Bayraklı Plajda Hıdrellez Şenliği Yapıldı
Mehteran takımının da yer aldığı şenliğin düzenlendiği mavi bayraklı plaj kıyısında, denize giren tatilciler de renkli görüntüler oluşturdu.
Trakya’nın tek mavi bayraklı plajına sahip Şarköy ilçesinde, Dideme ve Ebru Camgöz adlı iki işletmeci tarafından mavi bayraklı plajın olduğu caddede, “Geleneksel Bahar Şenlikleri” kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Dereceye giren yarışmacılara ödüller ve kupalar verildi.

Daha çok çocuk ve gençlerin katıldığı yarışmalardan; çuval yarışması, yoğurt içinde altın bulma yarışması, acılı çiğ köfte yarışması, halat çekme yarışması büyük ilgi gördü.

Şenlik, Şarköy mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Mehteran takımının gösteri yaptığı sırada, mavi bayraklı plajda denize giren tatilciler denizden çıkarak, gösteriyi izledi. Şenlikte, mangalda pişirilen sucuk köfte dağıtılırken, ince saz ekibinin çaldığı Trakya ve Roman havalarıyla birlikte yakılan Hıdrellez ateşinin üzerinden atlandı; oyun havalarına kendisini kaptıranlar bol bol oynayarak eğlendi.

Şenliği düzenleyen Ebru Camgöz, “Amacımız sezonumuzu biraz daha uzatmak, Şarköy’ün ilkbahar ve sonbahar aylarında tatilciler için güzel bir alternatif olduğunu göstermek, yaz sezonuna neşeli bir başlangıç yapmak. Şarköy’de ilkbahar ve sonbahar aylarında da tatil amaçlı gelinebileceğini göstermek amacıyla, mavi bayraklı plajımızın bulunduğu alanda ilk kez şenlik düzenledik. Amacımız turizm sezonumuzu uzatmak, alternatif sunmak. Düzenlediğimiz şenlikle insanlarımızı eğlendirmek istedik. İstanbul’a 3 saat uzaklıktayız. Şarköy’e herkesi bekleriz” diye konuştu.

Kaymakam Zekeriya Güney ise, dereceye girenlere kupalarını verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Bahara yakışır bir şenlik oldu, herkes mutlu bir gün geçirdi. Organizasyonu düzenleyenleri kutlarım” dedi.

Kaynak: İHA