Çorum Piliç Üretiminde Marka Olacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, hedeflerinin Çorum’u yumurta üretiminden sonra piliç üretiminde de marka yapmak olduğunu açıkladı.

TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, daha önce kanatlı havyanlar için ayrılan bütçenin kısıtlı olduğunu belirterek, yeni düzenlemeyle bu bütçenin ek üretimi bütçesiyle birleştirildiğini açıkladı.

TKDK’nın 8. teklif çağrısında Bayat ilçesine 2, Laçin ve Mecitözü ilçelerinede 1’er adet olmak üzere toplam 4 kümes kurulumu için proje teklifi aldıklarını açıklayan Kurşun, projelerin Ankara’ya gönderildiğini söyledi.

2017 yılı hedeflerinde Çorum’u piliç üretiminde marka yapmak olduğunu dile getiren Kurşun, “Çorum’da piliç üretimini yapabileceğimiz modern bir tesis yok. 24 kümes yapıldığında bunlar 300 iş günü çalışır durumda olacak. Ve bu kümeslere kurulacak kesimhanelerde saatte 3 bin tavuk kesimi yapılabilecek. Bu proje ayrıca Çorum’daki yem fabrikalarımıza yeni bir Pazar açacak. Biz TKDK olarak hem kümeslerin kurulumuna hem de kesimhanelere destek olacağız. Kümesler kurulduğunda Çorum’unda müstakil kesimhanesi olacak” dedi.

Kurşun, yumurta tavukçuluğu yapılan bölgelerin kirli alanlar kabul edildiği başka alanlara kümes kurulumuna izin verildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA