Emet'te Türkçülük Bayramı Konferansı

Kütahya'nın Emet ilçesinde 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısı ile bir seminer düzenlendi.

Emet'te Türkçülük Bayramı Konferansı
Emet ve Hisarcık Ülkü Ocakları tarafından Emet Belediyesi toplantı salonunda yapılan seminere; MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık ve MHP Emet İlçe Başkanı Av. Hasan Kırlı konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından seminerin açılış konuşmasını yapan MHP Emet İlçe Başkanı Kırlı, millet olarak çok zor günlerden geçtiğimizi belirterek, "Maalesef ülkemizde T.C. yazısı kaldırılmak istenmektedir. T.C.'nin kime ne zararı var, bunu anlamak çok güç. Türk bayrağını tahrik unsuru gösterilmek istenen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ülkemizde Türk olduğumuzu unutturmak istiyorlar. Sonucu ne olursa olsun Türklüğümüzden asla vazgeçmeyiz. Unutmayacağımızı da göstermek adına bu seminerler çok önemlidir. Tüm katılımcılara Emet ilçe teşkilatı olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Anadolu direnişinin Kütahya'dan başladığını ifade ederek, "Kütahya ve Simav ilçelerinde Akillere karşı verilen tepkiden dolayı tüm Kütahya halkına çok teşekkür ediyorum. AK Parti, oy kalesi olarak gördüğü Kütahya’da hezimete uğramıştır. Emet’e zaten hiç gelemediler çünkü halktan alacakları tepkinin farkındaydılar. Kütahya’da bir vatandaşımızın, ‘Başbakan eğer akıllı olsaydı bu kadar adamı akıllı diye bir araya toplamazdı‘ sözü, hükümete tokat gibi bir cevap olmuştur" ifadelerini kullandı.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ise, "Bu ülkede T.C. kaldırılamaz. Sen kaldırırsan birileri de geri getirir. Türk milliyetçiliği kaldırılamaz, Anadolu'ya Türklük bizlerle girmiştir. Bunun da sonsuza kadar bekçisi bizler olacağız, kimsenin bundan şüphesi olmasın" diye konuştu.

Kaynak: İHA