Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

Bursa - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'de, ticaret ve sanayi odaları içerisinde yeni bir dönüşüm ve heyecan yaşanıyor. Pek çok odada değişim ve dönüşüm yaşandı. Bunun olumlu istikamette olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunan Arınç, 14 Mayıs'ta yapılan kongrede oda başkanlığına seçilen İbrahim Burkay'ı tebrik etti.

Arınç, ziyarette yaptığı konuşmada, BTSO seçimlerinin yapılışı ve seçim kampanyasının, kendisini mutlu ettiğini söyledi.

BTSO'nun, Bursa'nın olduğu kadar Türkiye için de çok önemli bir oda olduğunu vurgulayan Arınç, kentte örnek bir kampanya gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Adayların, vizyon, düşünce ve hedeflerini ortaya koyduğu barışçı bir kampanya yaşandığına dikkati çeken Arınç, "Kırılmadan, dökülmeden ve şüphesiz komitelerden seçilen onlarca arkadaşımızın oylarıyla da böyle bir sonuç ortaya çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, başkanlık için Burkay ile yarışan İlhan Parseker'in, meclis başkanlığı yaptığı dönemde başarılı olduğunu anlattı.

Kampanya sürecinde iki adayın birbirlerine karşı kırıcı olmadan yarıştığını, bütün hedef ve düşüncelerini Bursa için ortaya koyduklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ticaret ve sanayi odaları içerisinde yeni bir dönüşüm ve heyecan yaşanıyor. Pek çok odada değişim ve dönüşüm yaşandı. Bunun olumlu istikamette olduğunu söylemek istiyorum. İnşallah Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin büyük kongresi yapıldığında umarım ki Türkiye'nin talebine uygun olarak yeni bir yapılanma ortaya çıkacaktır. Her şey, Türkiye'nin ekonomisi, özellikle ticaret ve sanayide çalışan, gayret eden, üreten, ihracat yapan, ülkemize katma değer sağlayan güzel insanlarımızın geleceği ve çıkarları içindir. Sayın Burkay'ın bu işe layık olduğuna gönülden inanıyorum. İnşallah ortaya koyduğu hedefleri bir bir geçekleştirecek, Bursa ve Türkiye için çok önemli adımlar atacaktır."

Daha sonra Burkay, Arınç'a bir çini vazo hediye etti.

Arınç'a ziyaretinde, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın eşlik etti.

Kaynak: AA