Okul Yöneticilerine Gıda Güvenliği Semineri Verildi

Kent genelindeki okul yöneticilerine, gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları semineri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Aydın ile uzmanlar ve okul idarecileri katıldı. Programın açılışında konuşan Selvi, yeterli ve dengeli beslenmek için güvenilir gıdanın sunulmasının tüketicinin en temel hakkı olduğunu

Muhabir

Çocukların zamanlarının büyük bir kısmını örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında geçirdiğini anımsatan Selvi, "Öğrenciler beslenmelerini eğitim kurumlarındaki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde sağlamakta. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliği'ni uygulamak, çocuklarımızın daha sağlıklı besin tüketmesini sağlamak, sizler tarafından sağlanabilir. Gıda konusuyla ilgili her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.

Seminerde, ilgili yönetmelik kapsamında uzmanlar ziraat mühendisi Hasan Şahin ile gıda mühendisleri Selma Öztürk ve Meral Canbay, okullarda gıda güvenliğinin sağlanma koşulları ve hijyen kurallarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Muhabir: Ensar Özdemir
Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA