Dikili Belediye Başkanı Özgüven:

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve kamuoyunda 4’üncü Yargı Paketi diye bilinen yasa değişikliğiyle yeniden özgürlüğüne kavuşan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yurt dışından İzmir’e döndü.

Dikili Belediye Başkanı Özgüven:
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda partililer ve Dikilili vatandaşlar tarafından davul zurna ve tezahüratlarla karşılanan Osman Özgüven’in ilk sözleri, “Ne hissedilmesi gerekiyorsa onu hissettik.

Biz arkadaşlarımızla birlikte hiçbir suç işlemedik. İşlemediğimiz bir suçun cezasını gönderdiler. Ama döndük geldik. Bu kavga burada bitmedi” şeklinde oldu. Afla çıkmış olmanın ‘ağrına’ gittiğini kaydeden Osman Özgüven, hakkını sonuna kadar arayacağını tekrarladı. Yani, bir yasa değişikliğiyle çıktığını belirten Özgüven, şöyle konuştu: "Biraz ağırıma gidiyor. Biz hiç suç işlemedik, hiç kimse suç işlemedi. Kamuyu zarara uğratmadığımız gibi ihaleye fesat karıştırdın dediler. Ben kendim için tabiiki üzüldüm. Ama benimle birlikte belediye memurlarının içeriye girmesi. Bunlar geçecek ama biz Anayasa Mahkemesi’nde, İnsan Hakları Mahkemesi’nde hakkımızı arayacağız. Çünkü işlenmemiş bir suçun cezası olmaz. Yapılmamış bir ihaleyi yapılmış gibi gösterip insanlar cezalandırılamaz.”

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

İhaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanan ancak yasa değişikliğiyle özgürlüğüne kavuşan Özgüven, İsveç’te bulunduğu beş aylık süre içerisinde dünyaya gelen hiç görmediği torunu Çınar’a kavuşmanın mutluluğunu da yaşadı. Özgüven, “Tabiki güzel, tabiki sevinçliyim. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. İlk defa görüyorum. En büyük duyguyu onda hissettim. İlk defa gördüm, ilk defa kucağıma aldım. Bu çok ayrı bir duygu. Geçecek bunlar, daha güzel günler göreceğiz” diye konuştu.
Kaynak: İHA