Dikili Turizm Altyapı Yapı Hizmet Birliği Toplandı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde, Dikili Turizm Altyapı Yapı Hizmet Birliği tarafından yaz sezonu öncesi bölge turizminin değerlendirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Dikili Turizm Altyapı Yapı Hizmet Birliği Toplandı
Toplantı, 2012 yılında restore edilen ve Çandarlı beldesinin tarihi değerlerinden olan Zeytinyağı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

1800’lü yıllarda inşa edilen tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda yapılan toplantıya; Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili İlçe Jandarma Karakol Komutan Vekili Yüzbaşı Murat Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Hakan Ülkü, daire amirleri, köy muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

İlçenin turizm sezonunda yapılacak olan faaliyetleri değerlendiren Dikili Turizm Altyapı Yapı Hizmet Birliği üyeleri, daha sonra sırasıyla restorasyonu devam eden Çandarlı Kalesi’ni, Tarihi Hamam Etnografya Sergi Salonu’nu ve Çandarlı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ni gezdiler. Gezi sırasında Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'na ve toplantıya gelen misafirlere beldedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çandarlı Kalesi'nin Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa restarasyon çalışmanın yapıldığı belirten Başkan Dağdelen, "Yaklaşık 3 milyon 500 bin TL gibi bir bütçe ile restore ediliyor. İzmir Valiliği İl Özel İdaresi ve Çandarlı Belediyesi'nin karkılarıyla resterasyon yapılıyor. Aşağı yukarı 3 yıldır restarasyon çalışmalarımız sürüyor. Fakat bunun bir buçuk yılı taban kazılması ve değerlendirilmesi ile geçti. Kurul restorasyon çalışmasına müsaade etmedi. Kazıldı, içinde odacıklar gibi yerler ve sarnıç çıktı. Bilimsel bir kazı yapılsın mı, yapılmasın mı değerlendirmesinden sonra, üzeri örtülüp 'İlerde yapılırsa yapılsın, şu anda gerek yok' denildi. Resterasyon devam ediyor. Aslında şu ana kadar Kalenin açılışını yapmış olmamız gerekiyordu, geciktik. Kalenin içinde bir bekçi kulübesi olacak. Bir tane büfe ve iki kulenin içi orjinaline göre restore ediliyor. Aydınlatma ve çevre düzenlemesi ile resterasyonunu bitirmiş olacağız. İnşallah bu yaz çalışmalarımız bitecek. Biz de halkımızın istifadesine sunacağız" dedi.

Kaynak: İHA