Ankara'da Hasat Öncesi İstişare Toplantısı

Ankara - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, hasat dönemine sayılı gönler kala ziraat odası başkanları ile toplantıda biraraya geldi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemde yağan yağmurların ürünler için çok faydalı olduğunu belirten Temel, Ankara tarımı için iyi ve bereketli bir hasat dönemi beklediklerini ifade etti.

Hasat döneminde oluşturacakları ekiplerle biçerdöverleri çok sıkı bir şekilde kontrol edeceklerinin altını çizen Temel, belgesi olmayan biçerdöver operatörlerine ve dane kaybına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Temel, şunları kaydetti:

"Çiftçinin alın terinin tekrar toprağa gömülmemesi için gereken tüm tedbirleri alacağız. Biçerdöverlerle ilgili genelgeyi de bu hafta içinde yayınlayacağız. Hasat sonrasında ise tarlalara büyük zararlar veren ve topraktaki tüm canlıları öldüren anız yangınlarının önüne geçilmesi gerekiyor, bu konuda da ziraat odası başkanları ile ortak çalışma yürütüyoruz."

Açıklamada, Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası'nda gerçekleştirilen istişare toplantısının bereketli bir hasat dönemi dilekleriyle son bulduğu belirtildi.

Kaynak: AA