Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Dikili’de Toplandı

Söke’de yapılacak Kent Konseyleri Platformu toplantısının gündemini belirlemek üzere Yürütme Kurulu Dikili’de toplandı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Dikili’de Toplandı
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e hoş geldin demek ve Platformun Özgüven’in yanında olduğu mesajını vermek için özellikle Dikili’yi tercih ettiklerini bildiren platform Yönetim Kurulu Üyeleri,Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ve Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Konukların Kalacağı Otele gelen Belediye Başkanı Osman Özgüven konuklarla tek tek ilgilenirken, yurdun çeşitli yerlerinden gelen Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkan vekili Yusuf Altıparmak’ı Özgüven ile birlikte makamında ziyaret etti. Daha sonra toplantıya katılan üyeler gündemdeki konularını görüşerek karara bağladı.

Akşam programında, Dikili Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Meclis Başkanları ve Jeotermal Yönetin Kurulu Başkanı ile bir araya gelen Yönetim Kuruluna Belediye Başkanı Osman Özgüven’de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan,“Kent Konseyleri, bugünlere 1979 yılında Fatsa’da Belediye Başkanı seçilen ve Fatsa’yı on bir bölgeye bölerek Halk Komitelerini kuran 1980 yılında tutuklanıp; 14 Mayıs 1985 yılında yitirdiğimiz Fikri Sönmez’e… Dikili’de 1984 Yılında Halk Meclisini kuran, Halk Meclisinde bulunan 115 kişinin tek tek sorgulandığı Sosyal Demokrat Belediyeciliğin duayeni Osman Özgüven’e borçludur” dedi.

Kent Konseylerinin, Osman Özgüven ve arkadaşlarının başına gelen yol kazasından sonra Dikili Halkının yanında yer aldığını ve onurlu bir şekilde Osman Özgüven’e de destek verdiklerini sözlerine ekleyen Doğan, “içinde bulunduğum platformun bu birlikteliğini ve tek yumruk oluşunu hiçbir yerde göremezsiniz. Platformun üyeleri arasında bulunmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Özgüven'e plaket takdim eden Dönem başkanı, M.Levent Tuna Osman, “Söke’de sizi de aramızda görmek istiyoruz” diyerek Özgüven'i Söke’de yapılacak Kent Konseyleri Platformu toplantısına davet etti. Konak Kent Konseyinden Yrd. Doç. Dr. Metin Erten de Kent konseyleri tarihini anlatarak; “bizler Osman Özgüven’lerin yolunda gidiyoruz” dedi.

Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu ise Dikili’ye ilk kez Dikili Barış festivallerini izlemek için geldiğini belirterek, "bugün Sayın Özgüven’i yakından tanıyınca neden efsane olduğunu daha iyi anlıyorum” ifadesinde bulundu.

Gece de konuklara müzik dinletisi sunan Eylem Ulu, Göksel Tanşu ikilisine tüm konuklar eşlik ederek güzel bir gece geçirdiler. Cumartesi günü şehir turu yapan Yürütme Kurulu Üyeleri, Dikili’nin simgesi haline gelen Olof Palme Barış Anıtı’nı, Türkiye’nin en büyük Nazım Hikmet Parkı ve Nazım Büstü’nü gezdiler. Kadın Dayanışma Merkezinde Dikilili kadınlar tarafından da konuk edilen ve ikramda bulunulan Kent Konseyleri daha sonra Dikili’den ayrıldılar.
Kaynak: İHA