Hastanelere "çocuk Hakları" Düzenlemesi Talebi

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Erdemir: "Hastanelerimizin çocuk haklarına, çocuğun yaşama, gelişme, ailesiyle birlikte olma haklarına saygı gösteren nitelikte düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Adıyaman Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Pediatri Hemşireliği Kongresi, yurt içi ve yurt dışından 380 akademisyen ve hemşirenin katılımıyla yapıldı. Üç gün devam eden kongrede 2 konferans 7 panel ve 106 poster bildirisi gerçekleştirildi.

Kongre Başkanı Adıyaman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Ankara ve izmir'de gerçekleşen kongrenin bu yılki ana temasının "çocuk hakları" olduğunu belirtti.

Amaçlarının dünyanın her yerinde çocukların yeterli hemşirelik bakımı alma hakkını sağlamak olduğunu ifade eden Erdemir, "Çocuklar hangi koşulda, ortamda ve grupta olursa olsun yeterli hemşirelik bakımı alması lazım. Çocukların yeterli hemşirelik bakımı alması için hemşirelerin yeterli eğitime, donanıma sahip olması ve yeterli hemşire sayısının olması lazım. Kongrede bu konularda çalışmalar yaptık" diye konuştu.

"Aile dostu hastane, çocuk dostu hastane" sloganıyla kongreyi düzenlediklerini kaydeden Erdemir, "Hastanelerimizin çocuk haklarına, çocuğun yaşama, gelişme, ailesiyle birlikte olma haklarına saygı gösteren nitelikte düzenlenmesi gerekiyor. Kongredeki bütün çalışmalarımız bu konuyu işledik" dedi.

Kaynak: AA