Diyarbakır'da Babası ve 2 Amcası Tarafından Öldürüldüğü İleri Sürülen Roşin Ç. İle İlgili Davaya Devam Edildi

Diyarbakır'da "farklı cinsel eğilimleri" olduğu iddiasıyla babası ve 2 amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Roşin Ç. ile ilgili davaya devam edildi.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan maktulün babası M.Ç, amcaları M.A.Ç, Ş.Ç ve sanık avukatları ile müdahil avukat olarak Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nin avukatı Fırat Söyle hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, daha önceki celselerde mahkemeye sunduğu mütalaayı tekrarladı.

Maktulün annesi G.Ç, mütalaya karşı yaptığı beyanda, karakola verdiği ifadeleri hatırlamadığını öne sürerek, eşi ve kayınlarının suçsuz olduklarını ileri sürdü.

Müdahil avukat Söyle ise G.Ç'nin ifadelerinin çelişkili olduğunu savunarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

-"Oğlumu vurdum pişmanım"-

Sanık M.Ç de savunmasında, oğlunu kazayla vurduğunu ifade ederek, olayı şöyle anlattı:

"Oğlum kaybolmuştu ve onu arıyordum. Oğlumun 2 arkadaşı onun yerini bana söylediler. Arkadaşlarıyla onu bulunduğu yerden aldık. Arkadaşlarını gidecekleri yere bıraktıktan sonra oğlumla konuştum. İleri geri konuşmaya başlayarak bana küfür etti. Aracın arkasında bulunuyordu. Bir an boğazıma sıkarak bana vurdu. Üzerimde bulunan ruhsatlı silahın dipçiğini kendisine vurdum. Silah ateş alınca Roşin vuruldu. Vurduğum yerde arabadan çıkararak eve gittim. Roşin'i ben vurdum. Kazayla kendisini vurdum. Bu olaydan sonra kalp krizi geçirdim. Diğer kardeşlerim bu olayda yoktu. Eşimin beni boşamasından dolayı bunları gizledim. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım. Bir babanın yapmaması gerekenleri yaptım. Ben iyi bir babayım yaptığımdan dolayı çok pişmanım."

Maktülün kardeşi S.Ç de babasının anlatıklarının doğru olmadığını iddia ederek, abisini kendisinin vurduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Yılmaz, savunmaların ardından iddia makamına, esas hakkındaki mütalaasında değişiklik olup olmayacağını sordu. Savcı ise sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları, müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından tutuklu sanıklar M.Ç, M.A.Ç ve S.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktulün babası olan sanık M.Ç. ile amcaları M.A.Ç. ve S.Ç. hakkında TCK'nın 82/1. maddesi uyarınca "Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA