Sendika Temsilcilerinden Başkan Özgüven'e Ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş 5'nolu Şube Başkanı Naci Çetin, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Genel İş 3'nolu Şube Başkanı Memiş Sarı ile Genel İş 5'nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret etti.

Sendika Temsilcilerinden Başkan  Özgüven'e Ziyaret
Özgüven, kendisine hoş geldin ziyaretinde bulunan Sendika Başkan ve temsilcilerini Dikili Atatürk Meydanı'nda, Dikili Belediyesi Sendika İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz ile beraber karşıladı.

Geliş ziyareti ile ilgili bilgi veren Genel İş 5'nolu Şube Başkanı Naci Çetin, "Burada yapılan bir etkinlikte de ifade etmiştim. Osman Özgüven adliye'de ki dosyalardan mahkum olmuş değildir. Onun mahkum edilişinin gerçek nedenini Dikili'nin tarihine baktığınız zaman görürsünüz. Eşitlik, İnsan Hakları, Demokrasi, Çevre Mücadelesi vardır. Bütün bu mücadelelerin arkasında Osman Özgüven ismini görürsünüz. İşte başına gelenlerin gerçek nedeninde verdiği bu mücadeleyi görürsünüz. Bugün yine aramızda, biz DİSK ve Disk'e bağlı sendika başkanları olarak onu aramızda görmekten dolayı mutluyuz. O'nu yalnız bırakmayacağız" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, "DİSK Genel Başkanı olarak, Özgüven'in evine, aramıza dönmesinden dolayı çok mutlu oldum. Gidişi hepimizi üzdü ama dönüşü muhteşem oldu. Kendisi, direnişlerimizde, yürüyüşlerimizde, mitinglerimizde bizi hiç bir zaman yalnız bırakmamışlardır. Siyasi hayatında da Özgürlük, Demokrasi, Barış, Kardeşlik adına mücadele etmiştir. Demokrasi mücadelesinde geçmişte verdiği mücadele herkes tarafından bilinmektedir. Demokratik kitle Örgütleri, Sendikalar neleri yaptığını çok iyi biliyor. Bizim aklımızda kum tanesi kadar bile başkan Özgüven ile ilgili olumsuz bir tek soru işareti yok. Sonuç itibarıyla bugün burada kendisiyle birlikte olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

Başkan Özgüven, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sendika Başkan ve temsilcilerine destekleri için de ayrıca teşekkür etti.
Kaynak: İHA