“Altın Tırnaklar” Projesi Devam Ediyor

Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası tarafından SODES projeleri kapsamında yürütülen “Altın Tırnaklar” adlı proje devam ediyor.

“Altın Tırnaklar” Projesi Devam Ediyor
Büyük ilgi gören projede manikür ve pedikür eğitim kursu başladı.

Erzincan Berberler ve Kuaförler odası öncülüğünde 20 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen kursta bayanlara manikür, pedikür ve renkli tırnaklar konularında uygulamalı eğitimler veriliyor.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hakan Sudaş SODES kapsamında yürütülen kursta 20 bayana 256 saat eğitim verileceğini ifade ederek; “Kursumuzda el ayak bakımı tırnak süsleme gibi konularda eğitim verilmektedir. Kursumuzun bitiminde Milli Eğitim Onaylı Sertifika yanı sıra girişimcilik kursuda verilecektir. Bilindiği üzere sektörümüzde yetişmiş eleman açığı fazlasıyla ihtiyaç olduğundan dolayı elamanlarımızın sektörümüzde istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Bunun yanı sıra da kendileri yine ele ayak bakım merkezi adı altında işyerlerini kurma imkânı bulacaklardır. Erzincan’ımızda tabi ki bu tür projeler büyük önem taşımaktadır. Sektörümüz yine ihtiyaç duyduğu alanlarda tespit etmiş olduğumuz konularda yeni projeler üretmek suretiyle hayata geçirmeyi planlamaktayız” dedi.

Kurs Öğretmeni Bilge Gül ise;” Çok güzel bir kurs olarak geçiyor. Kursiyerlerimiz artık daha da profesyonelleşiyorlar. Projemiz çok güzel. Herkes destek çıkıyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Bunun içinde ayrıca SODES’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Düzenlenen kursta Erzincan’da bir ilke imza atılarak ebruli sanatı tırnak ile buluşturuldu.

Kursun açılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren, bayanlar ise Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası’na teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA