Nevin Gökçek ve Beraberindeki Heyet Saraybosna'da Şehit Yakınlarıyla Görüştü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ve beraberindeki heyet, İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'nin davetlisi olarak geldikleri Saraybosna'da şehit yakınlarıyla görüştü.

Bosna-Hersek'te faaliyet gösteren İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'nin tarihi Başçarşı'daki binasını gezen Nevin Gökçek ve beraberindeki heyet, Merkez Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktareviç'ten çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Nevi Gökçek, daha sonra merkezin ihtiyaçlarını giderdiği ve destekte bulunduğu, Bosna'daki savaş döneminde eşlerini ve yakınlarını kaybeden kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Gökçek, kendilerinin sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

Şehbayraktareviç, ziyareti anısına Nevin Gökçek'e teşekkür belgesi ve Srebrenitsa katliamının sembolü olan "Srebrenitsa çiçeği" takdim etti.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'yı ikinci kez ziyaret ettiğini ifade ederek, savaşın hemen akabinde eşi Melih Gökçek'le birlikte soba yardımı yapmak için ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

O günkü Saraybosna'yı "hüzünlü ve karanlık" olarak ifade eden Gökçek, "Ancak, bugün burada güneş gerçekten doğmuş, bu nedenle çok mutlu olduk" dedi.

Saraybosna'da üç gün kalacaklarını söyleyen Gökçek, ziyaretlerinin tamamen manevi bir ziyaret olacağını kaydetti.

İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'nin faaliyetlerinden övgüyle söz eden Gökçek, "Bu kardeşlerimizle Ankara'da bir köprü oluşturmak istiyoruz. Biz de Ankara'dan buraya elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Geçen yılki toplu sünnet etkinliğinde destekte bulunmuştuk, bu yıl da destek olacağız" diye konuştu.

İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Türkiye Temsilcisi Mukadder Tanok Tanoviç de Nevin Gökçek'in ziyaretinin hem kendilerini hem de savaşta yakınlarını kaybeden aileleri çok mutluğu ettiğini dile getirdi.

Nevin Gökçek ve beraberindekiler, daha sonra tarihi Başçarşı'yı ve Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

Muhabir: Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA