Narenciye Konusunda Üretim Trendleri, Paketleme Teknikleri, İhracat ve Bilimsel Araştırmalarda Gelinen Noktaları Yerinde İncelemek Üzere Narenciye Tanıtım Grubu Tarafından Güney Afrika'ya Gezi Düzenlendi

Narenciye Tanıtım Grubu tarafından, narenciye konusunda üretim trendleri, paketleme teknikleri, ihracat ve bilimsel araştırmalarda gelinen noktaları yerinde incelemek üzere Güney Afrika'ya gezi düzenlendi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk narenciyesinin dünya pazarlarında daha fazla yer edinebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Çalışmalar kapsamında narenciye konusunda üretim trendleri, paketleme teknikleri, ihracat ve bilimsel araştırmalarda gelinen noktaları yerinde incelemek üzere 12-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında Narenciye Tanıtım Grubu tarafından Güney Afrika'ya inceleme gezisi düzenlendi.

Geziye katılan heyet, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Narenciye Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak önderliğinde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Ürünleri Dairesi Şube müdürü Halis Kaya, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Ünal, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı ile ihracatçı firmadan oluşan 25 kişiden oluştu.

Bazı kentlerdeki yerel turunçgil üreticileri ve paketleme evlerini gezen heyet, ihracatçıların oluşturduğu birlikleri de ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Güney Afrika'daki turunçgil üretimi ve ticaretiyle ilgili bilimsel araştırmalarda bulunma misyonuyla kurulan "Citrus Research International"ı da ziyaret ederek uygulamaları hakkında elde edilen bilgilerin Türkiye'de uygulanabilirliği konusunda görüşen heyet, Güney Afrika'nın en büyük narenciye üreticisi ve ihracatçılarından olan "Capespan" firmasının paketleme tesisini ve üretim alanlarını gezdi.

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA