Osman Özgüven Koltuğuna Geri Dönüyor

Dikili'de 8 belediye çalışanının serbest bırakılmasının ardından, hakkında çıkan yakalama kararı kaldırılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de 3 Mayıs Cuma günü saat 10.30'da yurda dönüyor.

Osman Özgüven Koltuğuna Geri Dönüyor
Dikili'de sevinçle ve meydanda büyük coşkuyla karşılanan tahliyelerin ardından, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in de hem yurda, hem de görevine yeniden dönecek olması kentte adeta bayram havası estiriyor. Özgüven'in yakınları tarafından yapılan açıklamada, kamu zararı olmayan, kamu yararı için yapılan ihalelerde, usul hataları nedeniyle ceza alan ve idari tedbir amaçlı uzaklaştırma alan ancak Belediye Başkanlığı düşmeyen Özgüven'in koltuğuna geri dönebileceği belirtildi. Başkan Özgüven'in 3 Mayıs Cuma günü saat 10.30'da Adnan Menderes Havalimanı'nda konvoylarla karşılanacağı bildirildi.

Karşılama törenine İzmir'den çok sayıda politikacı, milletvekilli ve bölge belediye başkanları ile birlikte vatandaşların da gitmesi beklendiği ifade edildi. Başkan Özgüven'in İzmir'den Dikili'ye konvoy halinde büyük bir coşkuyla getirileceği ve kentte davullu zurnalı karşılama töreni yapılacağı öğrenildi.

162 gündür İsveç'te bulunan Osman Özgüven, orada bulunduğu süre içerisinde ailesinden, Dikili'deki sevenlerinden ayrı kaldığını ve yeni doğan torununu dahi henüz göremediğini belirterek, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımın serbest kaldı. Suçlu olmadığımız bir davada ceza aldık. Suçlu olmadığım halde affa uğramak, af kapsamına alınmak çok ağırıma gidiyor. Bize atılmak istenilen bu kirliliği temizleyeceğiz. Kamuyu hiçbir zaman zarara uğratmadık. Anayasa Mahkemesi’nde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hakkımızı arayacağız.”
Kaynak: İHA