Kayseri'de Midibüsün Baraja Düştüğü Kazadan Sağ Kurtulan Serpil Yücel'in, Kızı Sümeyra ve Torunu Eren'i Kurtarmak İçin Tekrar Suya Girmesi Üzerine Boğularak Hayatını Kaybettiği Öğrenildi

Musa Özyürek - Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazadan sağ kurtulan Serpil Yücel'in, öğretmen olan kızı Sümeyra ile torunu Eren Bozkurt'u göremeyince tekrar suya girdiği barajda hayatını kaybetti ortaya çıktı.

Nevşehir'e bağlı Gülşehir ilçesinde, Serpil Yücel , Sevim Erdoğan Öz Ortaokulu'nda özel eğitim öğretmeni olan kızı Sümeyra ve torunu 1,5 yaşındaki Eren Bozkurt'tan geriye evlerinin girişinde duvardaki aile fotoğrafları kaldı. Sümeyra Bozkurt'un oğlu Eren ile sarılarak çektirdikleri fotoğraflar taziye için gelen yakınlarını duygulandırdı.

Serpil Yücel'in İstanbul'da bulunan eski eşi Ayhan Ödemiş, olayı duyunca ailenin Gülşehir'deki evine geldi.

Çok sevdiği üç insanı kaybetmenin acısını yaşadığını belirten Ödemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşi Serpil Yücel'in kızı ve torunu ile aynı evde yaşadığını, eşinin kızının isteği üzerine geziye katıldığını söyledi.

Olaydan bir gün önce akşam Serpil Yücel ile görüştüğünü anlatan Ödemiş, "Serpil ev hanımı olduğu için okul gezileri olursa sıkılmaması için katılmasını söylemiştim. Daha önce de kızımla gezilere katılmıştı. En son 6 ay önce yine Sümeyra ile İstanbul'a geziye gitmişti" diye konuştu.

Eski eşinin çok yardımsever birisi olduğunu ve her fırsatta insanlara yararlı olmak için çaba harcadığını ifade eden Ödemiş, "Kazadan kurtulanlar ve görgü tanıklarıyla konuştum. Serpil kazadan sağ kurtulmuş. Ancak Sümeyra ve Eren'i göremeyince onları kurtarmak için tekrar suya girmiş ve bir daha çıkamamış. Pozitif bir insandı. Kızımıza ve torunumuza yardım etmek istedi, bu çabası hayatına mal oldu. Çok üzgünüm. Diyecek bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

-"Çok başarılı bir öğretmendi"-

Kazada hayatını kaybeden kızı Sümeyra Bozkurt'un 6 yıldır öğretmenlik yaptığını, Diyarbakır ve Muş'ta görev yaptıktan sonra yaklaşık bir yıl önce Gülşehir'e geldiğini anlatan Ödemiş, "Kızım çok başarılı bir öğretmendi ve öğrencileri kendisini çok severdi. Öğrencilerinin arasından okul birincileri olduğunu söylerdi. Arkadaşlarına çok düşkündü. Düzenlenen gezi programlarına mutlaka katılmaya çalışırdı. Bu da son katıldığı gezi oldu" diye konuştu.

Ödemiş, kızının 1 yıldır eşinden ayrı yaşadığını ve torunu ile birlikte annesinin yanında kaldığını belirtti.

Sümeyra Bozkurt'un diğer yakınları da oğlu Eren'i çok sevdiğini ve yanından hiç ayırmadığını söyledi.

Dün Kapuzbaşı Şelalelerine gezmeye giden öğretmenler ile ailelerini taşıyan Faruk Başavcı'nın kullandığı Karacaşar Belediyesine ait 50 NC 057 midibüsün, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düşmesi sonucu 8 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA