Ali Düşenkalkar, Genç İletişimcilerle Buluştu

Çekimleri Adana’da yapılan "Hanımın Çiftçiliği" ve "Dila Hanım" dizileriyle ün yapan, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 33 yıllık oyuncusu Ali Düşenkalkar, Adana İletişim Meslek Lisesi’nde Radyo Televizyon Bölümü öğrencilerine hitap etti, tecrübelerini, hayat hikayesini paylaştı.

Ali Düşenkalkar, Genç İletişimcilerle Buluştu
Okulun Radyo Televizyon Bölümü Öğretmenlerinden Ömürzat Toparlak’ın uzun süren çabaları sonucu İletişim Meslek Lisesi’ne gelip öğrencilerle buluşan Ali Düşenkalkar, Kıbrıs Lefkoşa doğumlu olduğunu belirterek, oyunculuğa başlama öyküsünü anlattı. Lisede tiyatro kulübüyle başlayan maceranın ardından bugünlere geldiğini kaydeden Düşenkalkar, “4 yıl önce Hanımın Çiftliği dizisinin çekimleri nedeniyle yolum Adana’yla kesişti. Aslında 2006’da Korkuyorum Anne filmiyle kazandığım ödülü almak için Adana’ya gelmiştim. Şu anda Dila Hanım dizisinin setinde 120 kişi çalışıyor. Dizi çalışanlarının Adana’da yaşamlarını idame ettirmelerinin, kent ekonomisine önemli katkı koyduğunu düşünüyorum” dedi.

BU İŞİN ER MEYDANI TİYATRODUR

Tiyatronun önemine değinen Düşenkalkar, “Tiyatro bir oyuncu için er meydanıdır. Dizi oyunculuğu kolay, sinema oyunculuğu ondan biraz daha zor, en zor olanı da tiyatro oyunculuğudur. Şu an dizilerde oynayan bir çok oyuncu tiyatroda rol alsa çok zorlanır, üç dakika bile sahnede duramaz” diye konuştu.

Başka bir meslek icra etmeyi hiç düşlemediğini belirten Düşenkalkar, zor koşullarda çalıştıklarını, yurt dışında dizi sürelerinin yaklaşık 40-45 dakika, Türkiye’de ise 90 dakika olduğunu, o nedenle bir bölümü yetiştirmenin insan üstü bir çaba gerektirdiğini söyledi.

İletişim Meslek Lisesi’nde, gençlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Düşenkalkar, öğrencilere Türkçeyi doğru kullanmaları, bunun için de çok okumaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

ÇOK YARARLI BİR SÖYLEŞİ OLDU

Etkinliğin mimarı Radyo TV Bölümü Öğretmeni Ömürzat Toparlak ise şunları söyledi:
“Ali Bey'le ‘Hanımın Çiftliği’ dizisi kentimizde çekilirken tanışmıştık. O zaman dizi setini ziyaret etmemizde bize yardımcı olmuştu. Uzun zamandır kendisiyle bu etkinliği yapmak için plan yapıyorduk. Yoğun iş temposunun arasında bize zaman ayırdığı için ben de kendisine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ve bizim için çok keyifli ve yararlı bir sohbetti. Ali Bey, dizi dünyasının ve dolayısıyla TV dünyasının içinden biri olarak o dünyaya ilişkin sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Çocuklarımızın mesleki bilgi ve görgülerini artırdığına inandığım bu tür etkinliklerimizi sürekli yapmaya çalışıyoruz.”

Okul müdürü Uğur Özen'in plaket ve çiçek verdiği ünlü oyuncu okul öğretmenleri ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Sohbet sırasında ünlü oyuncu Can Yücel, Nazım Hikmet ve Mevlana'dan şiirler de okudu.
Kaynak: İHA