Kampanyanın Böylesi

Artvin’in Borçka ilçesinde mermercilik yapan Ali Nalbant isimli vatandaş, mezar satışlarını arttırmak için 3 mezarlık satın alana birini bedavaya veriyor, ölüm tarihini bilene ise hediye ediyor.

Kampanyanın Böylesi
Vatandaşların bazıları buna gülerken bazıları da ya tutarsa misali Ali Nalbant’a ölüm tarihini yazdırıyor. Bugüne kadar bir çok kişi ya tutarsa misali ölüm tarihini yazdırmış. Kampanya ilgili konuşan, Ali Nalbant “Mermer işi her zaman geleceği olan bir iştir. Çünkü çok çeşitli alanlarda mermer kullanılmaktadır. Mutfaktan, Merdivenlere, Tırabzanlardan, pencere süpürgeliklerine aklınıza gelebilecek her yerde kullanılabiliyor. Özellikle mezar yapımında çok önemli hatırı sayılır bir yere sahip. Bugün mermer mezarların fiyatları iki bin den başlıyor, üç bin liraya kadar çıkabiliyor. Biz zaman zaman iş yerlerimize sel baskınları oluyor. Hem zararlarımızı hafifletmek için 3 mezarlık alana biri bizden koşulu ile birde ölüm tarihinin tam günü bilemesede 3 aşağı 5 yukarı esnekliği ile tarihini tutturana tam donanımlı mezarlık hediye ediyoruz” dedi.

KENDİ MEZARINI KAZAN FERHAT DEDE DE KAMPANYA DAHİL OLDU
Dakvara Mahallesinde yasayan 89 yaşındaki Ferhat Navdar, aile mezarlığındaki aile kabristanlığında kendisi için yıllar önce mezar kazdı. Ferhat dede mezarını kazdığı günden beri köylülerin meraklı bakışları arasında her gün mezar ziyaretinde bulunarak hem mezarının temizliğini yapıyor ve gününün yorgunluğunu gidermek için mezara girmeden Fatiha okuyor ve daha sonra yan gelip yatıyor.

Ölüm için her şeye hazırlıklı olduğunu anlatan Ferhat dede, başlatılan kampanya ya katıldığını söyledi.

Kaynak: İHA