Borçka Kaymakamı Kızıltoprak Açıklaması

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerin, yarınların güvencesi olduğunu ifade etti.

Kızıltoprak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'u kutlamanın gururunu bir kez daha yaşadıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesinin Samsun'dan başlattığı günün üzerinden tam 94 yıl geçtiğini anımsatan Kızıltoprak, şöyle devam etti:

"19 Mayıs yılgınlık içindeki millete bağımsızlık için azim, kararlılık ve kurtuluş inancının aşılandığı gündür. Milletimizin eşsiz iradesiyle verdiği mücadelenin sonucu kurulan Cumhuriyet, gençliğe emanet edilmiştir. Bu kutsal emaneti korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bundan dolayı geleceğin teminatı olan gençlere böyle bir günün armağan edilmesinin anlamı büyüktür."

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerin, yarınların güvencesi olduğunu vurgulayan Kızıltoprak, şunları kaydetti:

"Genç nüfusa sahip olmak, Türkiye için büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve buna uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliği Türkiye'yi başarıya taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır. Gençlerin sorunlarının çözümü için yeni modelleri ve fikirleri ortaya çıkaracak, gençlerin de yer aldığı ortam ve imkanları yaratmamız gerekiyor. Gençliğin enerjisine ve yeteneğine güvenmeliyiz. Bu duygularla tüm milletimizin ve Borçkalı hemşehrilerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, şehitlerimizi gönül borcuyla anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum."

Muhabir: Bülent Atasert

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA