'Benim Çocuğum' Diyarbakır'da

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'un Diyarbakır galası 19 Mayıs Pazar günü yapılacak.

'Benim Çocuğum' Diyarbakır'da
Filmamed Belgesel Film Festivali kapsamında Cegerxwin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek galaya politikacılardan, sivil toplum kuruluşlarından ve yerel örgütlenmelerden yoğun katılım bekleniyor.

İlk kez 19 Şubat'ta, Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen galayla seyirciyle buluşan'Benim Çocuğum'belgeseli, çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini topluma taşımaya devam ediyor.

Çeşitli festivaller, üniversiteler, özel gösterimler aracılığıyla 7.000'i aşkın seyirciye ulaşan film, 19 Mayıs Pazar günü 3. Filmamed Belgesel Film Festivali kapsamında gösterilecek. Filmin Diyarbakır galasına yönetmen Can Candan'ın yanı sıra film ekibi ve hikayeleri filme konu olan aileler de katılacak. Politikacılardan, sivil toplum kuruluşlarından ve yerel örgütlenmelerden yoğun katılım beklenen gala Cegerxwin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Çocukları LGBT bireyler olan ailelerin hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'da, muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimleri aktarılıyor. Yönetmenliğini Can Candan'ın üstlendiği 82 dakikalık belgeselin bir sonraki gösterimi ise 23 Mayıs Perşembe günü yine Filmamed Belgesel Film Festivali 'inde.

PROGRAM
Tarih: 19 Mayıs 2013, Pazar
Saat: 19:30
Yer: Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi Diyarbakır