Kaymakam Buhara ve Hisarcık Myo Öğrencileri Doğa Yürüyüşünde

Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri ile Eğrigöz dağına yapılan doğa yürüyüşüne katıldı.

Kaymakam Buhara ve Hisarcık Myo Öğrencileri Doğa Yürüyüşünde
Emet Kaymakamlığınca organize edilen doğa yürüyüşüne, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte Dereli mahallesinden başlayan Kaymakam Hüdayar Mete Buhara, Eğrigöz dağına ulaşmak için yaklaşık 6 kilometre yürüdü.

Yürüyüşü değerlendiren Kaymakam Buhara, Emet ve Hisarcık ilçelerinin temel değerlerinin bor, termal ve doğa olduğuna vurgu yaptı. Buhara ”Biz de Eğrigöz dağını yaptığımız doğa yürüyüşleri ile ilçeyi tanıtmaya çalışıyoruz. Kanyon, mağaralar ve rafting yapılabilecek suyun bulunduğu bu bölge birçok aktiviteye müsait olan önemli yerlerden bir tanesi. Buraya Eskişehir Anadolu Üniversitesi Doğa sporları Kulübü (ANADOSK) ve Ulusal Medikal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri de geldi. Ayrıca milletvekillerimiz ve vali bey de doğa yürüyüşüne katıldı.

Amacımız bu doğa harikası yeri tanıtmak. İleride buralarda doğa yürüyüşü parkurları oluşturacağız. İsteyen istediği yerde yürüyecek ve ayrıca kamp yapabilecek” diye konuştu.

Eğrigöz dağına yapılan doğa yürüyüşüne Kaymakamı Buhara'nın yanı sıra, Eğrigöz Belde Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ömer Atlaş, Sekreter Arif Köylü ve 55 öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA