Serepral Palsili Çocukların Mutlu Günü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Serepral Palsili (Beyin felçli) çocukların eğitim gördüğü okulda, ihtiyaç sahibi 25 öğrenciye diz üstü bilgisayar dağıttı.

Serepral Palsili Çocukların Mutlu Günü
Engelli çocukların büyük mutluluk yaşadığı törende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de engelli çocuklar için asansörlü engelli taşıma aracı hediye edeceğini açıkladı.

Çayyolu’ndaki Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı İlköğretim Okulu’nun engelli ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine bilgisayar dağıtımı için düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek tören öncesinde engelli ve engelsizlerin birlikte eğitim yaptığı okulun koridorlarında öğrencilerle bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Aynı zamanda emekli Matematik Öğretmeni olan Nevin Gökçek, Matematik dersi sınavından çıkan bir grup 8. sınıf öğrencisiyle sınav konuları üzerine konuştu ve onlara başarılar diledi.

Serebral Palsili öğrenci Mehmet Selahattin Barbaros’la konuşan Nevin Gökçek, çocukların anneleri ile de sohbet ederek, “Bu fedakarlıklarınızın mükafatını öbür dünyada alacaksınız. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, davetlilerin kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında, öncelikle okuldaki sevgi ortamını övdü. Okulda gezerken herkesin yüzünün güldüğünü fark ettiğini kaydeden Nevin Gökçek, “Bu kadar sıkıntının içinde herkesin yüzü gülüyorsa burada bir barış var, bu barışı sağlayanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

“Herkesin bir imtihanı var bu dünyada… Bazılarımızın da imtihanı böyle… Allah çaresiz dert vermesin, gücümüze güç katsın… Evlatlarımızın başından annelerini babalarını sevdiklerini eksik etmesin” diyerek engelli ailelerine moral veren ve güçlü olmalarını isteyen Nevin Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Okul Müdürümüz, en çok asansörlü ulaşım aracına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Fiyatı 130 bin lira civarındaymış. SOS Vakfı olarak buraya bir asansörlü araç hediye edeceğiz. Gerçekten insanı kaldırıp indirmek çok zor oluyor. Küçük bir kampanya başlatalım, böyle bir araç alalım. Bu kampanyayı da biz başlatalım, bir tane değil daha fazla araç olsun. Damlaya damlaya göl olur, bir tane iken iki tane olur, üç tane olur…”
SERÇEV Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan ise bilgisayarlar için Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ederek, Başkan Gökçek’in Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nden beri engellilerle ilgili öncü faaliyetlere imza attığını vurguladı.

Başkan Gökçek’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllardan itibaren engelli bireylerin yaşadığı evlere psikolog hizmet sağlandığını, temizlik hizmeti verildiğini hatırlatan Gürkan, “O tarihlerde Sayın Melih Gökçek’in önderliğinde biz engelliler konusunda Avrupa Birliği’ne girmiştik bile” diye konuştu.

Gürkan, çoklu engel grubu Serebral Palsi’de çok iyi öğrenme ve tedavi sonucunda sıkıntıların en aza indirilebildiğine, Türkiye’nin ilk uzay mühendisi Turgay Karakaş’ın da Serebral Palsili olduğuna işaret etti.

Okul velileri ve engelli öğrenciler adına Muhammet Metin adlı engelli öğrenci, Nevin Gökçek’e plaket verirken, Berenur Aydın adlı öğrenci de Başkan Gökçek’in plaketini Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç’a takdim etti. Konuşmaların ardından bilgisayar dağıtım törenine geçildi. Engelli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere diz üstü bilgisayarlar Nevin Gökçek ve Yunus Aluç tarafından verilirken, daha sonra öğrencilere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gönderdiği top, uzaktan kumandalı araba ve bebeklerden oluşan hediyeler dağıtıldı.
Kaynak: İHA