Şarköy’de 2/b Tapuları Dağıtılmaya Başlandı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde daha önce 20 köy ve 2 merkez mahallede belirlenen 2/b kapsamındaki araziler için başvuru yapan hak sahiplerine tapuları verilmeye başlandı.

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney’in odasında gerçekleşen 2/b tapu töreninde temsili olarak, İstiklal Mahallesinden Necdet Düzgen, Bulgur köyünden Hasan Taşkın, Çengelli Köyünden Kader Demiray ve Kocaali Köyünden Selahattin Özher’e tapuları verildi.

Mal Müdürü İbrahim Çelik, Şarköy’de 920 civarında 2/b arazisi bulunduğunu, 830 başvuru yapıldığını ifade ederek “Tekirdağ’da en çok 2/b arazisi Şarköy’den çıktı. İl genelindeki 2/b arazilerinin yüzde 40’ı Şarköy’de bulunuyor. İlçemizde 2/b arazileri hak sahipleri belirlendikten sonra, satın almak isteyenlere yazılı tebligatlar gönderdik. Ödeme yapmaları için kanunun kendilerine belirlediği 3 aylık süre tanındı. Bu süre zarfında kendilerine sunulan ödeme seçeneklerinden birine göre ödeme yapmayanların hakları düşecek. Mal Müdürlüğümüzde peşin olarak ödeme yapanlara tapuları verilmeye başlandı” dedi

Mal Müdürü Çelik, Orman İşletme Şefliğinden kendilerine 100 adet parselle ile ilgili yazı geldiğini, buralarda sıkıntı olduğunun söylendiğini belirterek “Ölçümlerde hata yapılmış, aman satmayın diyorlar. Her köyde 5 ile 10 adet parselde ölçüm hatası yapılmış” dedi.

Kaymakam Zekeriya Güney, “Şarköy’de demek çok işgal olan yer varmış”dedi.

19 yaşındaki Kader Demiray 1,5 dönüm 2/b arazisini kendisi için aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından tapular verildi.

Kaynak: İHA