1. Kariyer ve İstihdam Günleri Bartın’da Gerçekleştirildi

Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından “Kariyer ve İstihdam Günleri” programı düzenlendi.

1. Kariyer ve İstihdam Günleri Bartın’da Gerçekleştirildi
Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın BÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Erdim, İşadamları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bartın İş Kurumu İl Müdürü Erdim yaptığı konuşmada, “Bu tür programlarımızı her sene daha kapsamlı ve daha çok katılımlı bir şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Ülke ekonomimizin en önemli sorunlarından olan işsizlikle mücadelede; İş ve işçi bulma, işgücü piyasası araştırmaları, işgücünün mesleki eğitimi, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, İşsizlik Sigortası işlemleri, çalışma hayatının düzenlenmesi, uyuşmazlıkların çözümü ve benzeri faaliyetleri ile önemli bir misyonu olan Türkiye İş Kurumu çağdaş ve işlevsel bir istihdam kurumu olarak her geçen gün kendini yenilemekte ve ulusal istihdam politikalarının oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır. Nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde ve iş piyasasına sunulmasında önemli bir yere sahip olan Bartın Üniversitemize bu organizasyona verdiği destek ve işbirliğinden dolayı başta Rektörümüz ve Rektör yardımcılarımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu faaliyetimizde destek ve katkılarını esirgemeyen işverenlerimize teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum. Kariyer ve istihdam günleri faaliyetlerimizin iş gören ve işletmelerimiz açısından verimli geçmesini temenni ediyor, bütün katılımcılara saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası Çalışma ve İş Kurumu ile işbirliği yapan ve istihdam konusunda yardımcı olan işyeri temsilcilerine plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Üniversite içinde Bartın’da bulunan firmaların ise stantları açıldı.
Kaynak: İHA