Kozcağız’da Yolcu Taşıma Fiyatları Düştü

Kozcağız-Bartın arasında çalışmakta olan Birlik Minibüslerinin Kozcağız Belediyesi’ne bağlanması ile birlikte yolcu taşıma fiyatlarında indirime gidildi.

Kozcağız’da Yolcu Taşıma Fiyatları Düştü
Kozcağız Belediye Meclisinin aldığı karar ile bugünden itibaren “Kozcağız Belediyesi Birlik Minibüsleri” adı altında hizmet vermeye başlayan minibüslerde normal taşıma ücreti 4 TL’den 3 TL’ye, öğrenci 3 TL’den 2.5 TL’ye indirildi. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardan beri halkımızın özellikle bu konuda yoğun istek ve talepleri vardı. Bizde halkımızın isteği doğrultusunda çalışmalarımızı tamamlayarak aldığımız meclis kararı ile 15 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Kozcağız Belediyesi Birlik minibüsleri yolcu taşımacılığına başladı.

Yeni uygulama ile, yolcu taşıma ücretleri ve kalkış saatlerinde yeni düzenlemeler yapılmış olup, yeni tarifeye göre sivil vatandaşlarımız Kozcağız- Bartın arasını 3,00 TL’ye, öğrencilerimiz 2,50 TL’ye gideceklerdir. Buna paralel olarak da sefer sayılarında artış yapılarak, minibüsçü esnaflarımızın mağdur olmamaları hedeflenmiştir. Önceki tarife ve sistem uygulanırken, özellikle sivil halkımız, Bartın’ın yakın oluşu ve yolunun düzgün olması nedeniyle, minibüs fiyatlarını yüksek bulduğundan ve sefer sayılarının az olması nedeniyle meydana gelen zaman kaybından dolayı kendi özel araçları ile Bartın’a gitmekteydi. Bu durumun yeni fiyat düzenlemesi ve sefer sayılarının arttırılmasından sonra değişeceğini düşünmekteyiz, yani toplu taşıma araçlarına olan talebin artacağını tahmin ediyoruz. Beklentilerimiz, bu zamana kadar herhangi bir sebepten dolayı Bartın’a özel araçları ile giden halkımızın toplu taşıma araçlarına yönelerek, minibüsçü esnaflarımızın da maddi kayıplarının ortadan kalkması yönündedir. Bu uygulamanın, devamlı büyüyen ve gelişen Kozcağız’ımız içinde geç kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizdeki bütün il, ilçe ve hatta beldelerin böyle uygulamalara daha önceki yıllarda geçtiklerini görmekteyiz. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi beldemizde de yeni başlayan bu uygulama ile halkımıza daha kaliteli ve güzel hizmet verileceği kanaatindeyiz. Bu yeni uygulamanın; başta Kozcağız halkı olmak üzere, esnaflarımız, memurlarımız, işçilerimiz, öğrencilerimiz ve beldemiz için hayırlı olmasını diliyorum, ayrıca bu süreç devam ederken, belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarına verdikleri katkı ve anlayışlarından dolayı, “Kozcağız Belediyesi Birlik Minibüsleri” esnafımıza Belediyemiz ve belde halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA